Orhangazi Belediyesi

Orhangazi Belediyesi Deprem Bilincini Minik Yaşlara Taşıyor

1 Nisan 2026

HABERİ DİNLE

Orhangazi Belediyesi Deprem Bilincini Minik Yaşlara Taşıyor

OBAK ekipleri, anaokulu öğrencilerine afet farkındalığını oyunlarla anlattı

Orhangazi Belediyesi, deprem ve afet bilincinin toplumun her kesiminde güçlenmesi amacıyla yürüttüğü eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), minik öğrencilerle bir araya gelerek hem eğitici hem de keyifli bir farkındalık programı gerçekleştirdi.

Minik Kalpler ve Orman Anaokulu’nda düzenlenen eğitimlerde, çocuklara afet çantası hazırlamanın önemi anlatıldı. Olası bir deprem anında nasıl davranmaları gerektiği, “çök-kapan-tutun” hareketini nerede ve nasıl uygulayacakları, onların yaş gruplarına uygun ve anlayabilecekleri bir dille aktarıldı. Eğitimlerde ayrıca çocuklara, deprem sırasında ve sonrasında aileleriyle ilgili nasıl hareket etmeleri gerektiği de vurgulandı. Bunun yanında bina tahliyelerinin nasıl yapılacağı konusunda küçük ama etkili bir bilgilendirme ve uygulamalı tatbikat da gerçekleştirildi. Programın en dikkat çekici yönlerinden biri ise eğitimin tamamen çocukların dünyasına uygun bir şekilde, oyun tadında verilmesi oldu. Eğitmenler, minik öğrencilerle oyunlar oynayarak hem onları eğlendirdi hem de deprem konusunda temel farkındalık kazanmalarını sağladı. Eğitim, OBAK Sorumlusu Arif Yıldız ile OBAK gönüllüleri Melike Nursen Çamlıdere, Yağmur Kabul ve Mithat Kardaş tarafından verildi. Etkinlikte, afet bilincinin en küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasının önemine dikkat çekildi.

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi sorumlusu Arif Yıldız,  çocukların erken yaşta afetlere karşı bilinçlenmesinin hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, benzer eğitim çalışmalarının farklı yaş gruplarında da sürdürüleceğini belirtti. Bu anlamlı etkinlikle birlikte Orhangazi Belediyesi, yalnızca bugünü değil, yarını da güvence altına alacak bilinçli nesiller yetişmesine katkı sunmayı hedefliyor.