Menu

Orhangazi Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Yazdır / Tarih: 2024-06-06

Orhangazi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Bekir Aydın başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 6 gündem maddesi ve bir ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının ilk gündem maddesi, Çiftçi Mallarını Koruma Heyetine 5 asil ve 5 yedek üye ile Murakabe Heyetine 5 asil ve 5 yedek üye seçimi oldu. Ancak yeterli üye adayı bulunamadığı için bu durum oylanarak oybirliği ile karara bağlandı.

İkinci gündem maddesinde Paşapınar Mahallesi bilirkişi seçimi yapıldı. Önerilen bilirkişiler oybirliği ile kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ise İmar Komisyonuna havale edildi. Dördüncü gündem maddesi, Dutluca Mahallesinde bulunan taşınmazların Orhangazi Belediyesi şirketi olan “Orhangazi Bahçe Kültürleri Tarım ve Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş. ye ayni sermaye payı olarak devredilmesi konusuydu. Bu madde Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Beşinci gündem maddesi, 2024 yılı gelir, ücret ve harç tarifeleriydi. Bu madde de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Altıncı gündem maddesi olan Afet İşleri Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliği ise Hukuk Komisyonuna havale edildi. Ek gündem maddesi olarak 2024-2025 ve 2026 yılları genelinde karışık ambalaj atıklarının kaynağında toplanması, taşınması ve ayrıştırılması işinin ihale edilmesi konusu gündeme geldi. Bu madde Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonlarına gönderildi.

Orhangazi Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı, meclis üyelerinin dilek ve temennileri ile sona erdi.

Diğer Haberler