Menu

Orhangazi Belediyesi Mayis Ayi Meclis Toplantisi Yapildi

Yazdır / Tarih: 2014-05-03

 

    Orhangazi Belediyesi’nin mayis ayi belediye meclis toplantisi Neset Çaglayan baskanliginda ve tüm meclis üyelerinin katilimi ile belediye meclis salonunda yapildi.

    Geçen aydan imar komisyonuna havale edilen özel okul yapimi için plan tadilati yapilmasi hususundaki madde dünkü meclis toplantisina geldi. Imar Komisyonunun, imar degisikligi raporu mecliste de 4 ret oya karsilik 22 kabul oyu ile meclisten geçti. 

 

Komisyon seçimleri yapildi

Daha sonra ise meclis toplantisinda bazi komisyon seçimleri yapildi. Buna göre açik oylama sonucu yapilan Ihtisas Komisyonlari seçimleri son ucunda Çevre Komisyonuna, Mine Kurtis, Fikret Nogal, Serkan Ates, Meryem Arslan, Süleyman Yasa, Saglik Komisyonuna Ilhan Kiliç, Turgay Peker, Mehmet Sahin, Fatma Zehra Höçük ve Asli Demirel, Sosyal Faaliyetler ve Festival Komisyonuna Selahattin Çelik, Halil Kurtulmus, Murat Çetin, Cemal Karagüzel ve Hüseyin Cevizlidere, Ulastirma Komisyonuna Hasan Budak, Senol Yelbey, Selahattin Çelik, Bekir Aydin ve Nurettin Çetin, Hukuk Komisyonuna ise Senol Yelbey, Bekir Aydin, Fatma Zehra Höçük, Murat Çetin ve Osman Levent Sarioglu seçildi. Ayrica Gayrimenkul Satis Komisyonu asil üyeligine Serkan Ates, yedek üyeligine ise Hasan Budak seçildi.

RUEN’e gezi

Daha sonraki oylama ise Kardes Sehir Bulgaristan’in Ruen kenti belediyesinin kurulus yildönümü etkinliklerine gidecek meclis üyeleri belirlendi. Yapilan görüsme sonrasinda Ruen’de düzenlenecek olan kurtulus senliklerine Belediye Baskani Neset Çaglayan’in  yani sira,  Bekir Aydin, Serkan Ates, Ilhan Kiliç ve Turgay Peker seçildi.

Muhtarliklara yardim

Orhangazi Belediyesinin mayis ayi meclis toplantisinda daha sonra görüsülen madde Muhtarliklara dogalgaz ve elektrik faturalarinda destek olunmasi konusu görüsüldü. Demokrat Partili Nurettin Çetin’in konunun komisyona havale edilmesi teklifi kabul edilmezken, muhtarliklara bu hususta belediyenin yardim yapma yetkisi oy çoklugu ile kabul edildi.

Orhangazi Belediyesi sinif atladi

2014 yili gelir bütçesi tarifelerinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildigi meclis oturumunda Zabita personelinin fazla mesai rakamlari en üst sinirdan oylanarak kabul edildi. Mayis ayi belediye meclisinin önemli gündem maddelerinden birisi de yeni norm kadro düzenlemesi hususunda oldu. Buna göre; yeni büyüksehir yasasi ile birlikte D12 belediye statüsündeki Orhangazi Belediyesi bir üst sinifa çikarak C9 sinifinda yer aldi. Bu sayede daha önce 204’ü memur, 102’si isçi olmak üzere 306 personelden olusan Orhangazi Belediyesi, yeni düzenleme sonrasinda 266’si memur, 133’ü isçi olmak üzere 399 kisilik personele ulasmis oldu.

Yeni birim kuruldu

Orhangazi Belediyesinde daha önce Temizlik Isleri Müdürlügü bünyesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlügü yeni bir birim olarak Orhangazi Belediyesi bünyesinde Park ve Bahçeler Müdürlügü olarak düzenlendi. Bu madde de meclis üyelerinin  oy birligi ile kabul edildi.

Yüzme Havuzu için plan degisikligi

Meclisin son gündemini ise Endüstri Meslek Lisesi bahçesinin bir bölümünde yapilacak olan Kapali Yüzme Havuzu projesi için gerekli olan plan degisikligi olusturdu. Bu madde görüsülüp karara baglanmak üzere Imar Komisyonuna havale edildi.

Meclis toplantisi Sosyal Denge Sözlesmesi için belediye baskanina yetki verilmesi ve bazi müdürlüklere yapilan atamalarla ilgili baskanin bilgilendirmesi ile sona erdi.

Diğer Haberler