Menu

ORHANGAZİ BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yazdır / Tarih: 2023-04-06

Orhangazi Belediyesi Nisan Ayı Belediye meclis toplantısı Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Nisan ayı meclis

Toplantısında 7 gündem maddesi ile 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

 

Orhangazi Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gündem maddesi olan, Yeniköy mahallesinde bulunan taşınmaz üzerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile binaların depreme karşı tasarımları İmar komisyonuna havale edildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 29. maddesi uyarınca Soner Yıldırım ile Arif Aydın’ın meclis üyesi hususu görüşüldü.

 

Encümen üyeleri Belli oldu

 

Orhangazi Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında gizli oylama ile encümen üye seçimleri sonrası, Ak Parti Meclis Üyeleri, Ergül Aydın ile Gökay Kaya encümen üyesi seçildi. Orhangazi Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında açık oylama ile komisyonlara seçilen üyeler şu şekilde;

 

İmar Komisyonu üyeleri,  Ak Parti Meclis Üyeleri, Davut Çil, Abdurrehim Akçay CHP Meclis üyesi Özen Aydın seçildi.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ise, Ak Parti Meclis Üyesi Selami Ekeman, Kani Mestanlar ile CHP meclis üyesi Fatih Demir seçildi.

 

İhtisas Komisyonları;

 

Hukuk Komisyonuna ise, Ak Parti Meclis Üyeleri, Filiz Filiz ile Hasan Turan, CHP meclis üyesi Hüdayi Demir seçildi.

 

Ulaştırma Komisyonuna ise, Ak Parti Meclis Üyeleri Şaban Bayram ile Fevzi Yılmaz, CHP meclis üyesi Hüdayi Demir seçildi.

 

 

Sosyal Faaliyetler ve Eğitim Komisyonu, Ak Parti Meclis Üyesi Taner Demir ile Emrullah Sözer, CHP Meclis üyesi ise Özen Aydın seçildi.

 

Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ak Parti Meclis üyeleri, İlhan Kılıç ile İbrahim Korkmaz, CHP Meclis üyesi Melda Çancı seçildi.

 

Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu,  Ak Parti Meclis üyesi Filiz Filiz, ile Fevzi Yılmaz CHP meclis üyesi Fatih Demir seçildi.

 

Kadın Komisyonu, Ak Parti Meclis Üyesi, Filiz Filiz, CHP Meclis Üyesi, Melda Çancı ve İYİ Parti Meclis Üyesi Nimet Ercan seçildi.

 

Hagel Üye Seçimi;

 

Asil Üyeler, Ak Parti Meclis Üyeleri, Ergül Aydın, İlhan Kılıç

Yedek Üye, Ak Parti Meclis Üyesi, Hasan Turan seçildi.

 

2022 Faaliyet raporu onaylandı

 

Orhangazi Belediyesi Nisan Ayı meclis toplantısının en son gündem maddesi olan Faaliyet

Raporu ela alındı. Faaliyet raporu yasa gereği meclis birinci Başkanvekili İlhan Kılıç başkanlığında görüşüldü.  Faaliyet raporu gündem maddesi ile ilgili CHP meclis üyesi Hüdayi Demir, İYİ Parti Meclis Üyesi, Mehmet Burhan ve Ak Parti meclis üyesi İlhan Kılıç söz aldı. Meclis üyeleri faaliyet raporu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

 

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, toplantıda “Öncelikle sizleri Şahsım ve grubum adına saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyor, en güzel şekilde,  hep birlikte Bayrama ulaşmayı Mevlam nasip etsin.“ diyerek sözlerini“ Görüşmesini gerçekleştirmiş olduğumuz 2022 Faaliyet raporuyla ilgili söz almış bulunuyorum.

Sözlerimin hemen başında 2022 yılı Faaliyet raporunu inceleyen değerlendiren bugün burada

Söz alıp eleştirilerini gerçekleştiren tüm meclis üyelerime çok teşekkür ediyorum. Çünkü bizler ortak akıldan, kolektif çalışmadan yanayız. Faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde her zaman maddi manevi yanımızda olan, Cumhur İttifakının çok değerli Bakan ve Milletvekillerine, her iki il ve ilçe Başkanlarıma ve yönetimine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş beye, Orhangazi Belediye Meclis Üyelerime, Faaliyeti yürüten Başkan yardımcılarımızdan bütün personelimize, dualarıyla her zaman yanımızda olan değerli halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki bir diğer teşekkürümü de, Faaliyet raporumuzun hazırlanmasında görev alan başta mali hizmetler ve özel kalem müdürlerimiz ve tüm personeline, Özellikle Basın bürosundaki personelimize çok teşekkür ediyorum.“ Şeklinde sürdürdü.

Başkan Bekir Aydın konuşmasına “Değerli Meclis üyeleri, Bu şehre hizmet etmek için yola çıkarken kentimiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız, halkımıza Adaletli davranıp, fakirin, fukaranın destekçisi olacağız dedik. Allah’a şükürler olsun ne biz ne de meclis üyelerimiz hiç bir yanlışın içerisinde olmadık.“ İfadeleriyle devam etti. Başkan Aydın sözlerini “ dört sene içerisinde yaptığımız spor yatırımlarımız ortadadır, çalışmalarımız ortadadır, hibe araçlarımız, yapılan asfalt, parke çalışmaları, kültürel aktiviteler ortadadır kısacası her şeyimiz şeffaf bir şekilde ortadadır. Ben bu faaliyet raporunu hazırlayan ekibime teşekkür ediyorum” cümleleriyle sonlandırdı.

Diğer Haberler