Menu

Orhangazi Belediyesi Personeline Kadına Karşı Şiddet Farkındalığı Eğitimi Verdi.

Yazdır / Tarih: 2022-08-25

Orhangazi Belediyesi personeline kadına karşı şiddet farkındalığı eğitimi Verdi. Belediye nikâh salonunda gerçekleştirilen eğitim Orhangazi İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi psikologlarından danışman Enes Şahin tarafından verildi.

Bütün alanlarda çalışmalarına devam eden Orhangazi Belediyesi personeline yönelik eğitimlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda, Orhangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye Personeline, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık, eğitimi organize edildi. Eğitime Orhangazi Belediyesinde çalışan erkek personeller katıldı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Şiddetin hepsi kötüdür ama kadına karşı şiddet kötülükten öte acizlik olduğunu vurgulayarak, konuyla ilgili“ İçişleri Bakanlığında koordine edilen, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon erkeğe farkındalık eğitimleri, kapsamında Belediyemizde görev yapmakta olan erkek personele yönelik Eğitim verdik. Eğitim Orhangazi İlçe Sosyal Hizmet Merkezi’nde görev yapmakta olan Psikolog Danışman Enes ŞAHİN tarafından verildi. Eğitmenimiz Orhangazi Sosyal Hizmet Merkezi Hizmetlerinin tanıtımı, Kadına yönelik şiddetle Mücadele, Şiddet Türleri, Ellilikte Öfke Yönetimi konularında bilgiler verdi. Ayrıca katılımcılara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan Kadına Elkalkmaz konulu Farkındalık videosu gösterimi yapıldı.“ Açıklamasını yaparak sözlerini “ Ben inanıyorum mesai arkadaşlarım eğitimde anlatılan bütün konuları özümsemiş ve onları günlük hayatlarında uygulayan arkadaşlarımdır. Zaten aksi hali de beklenemez. Fakat yine de farkındalığı güçlendirme adına böyle bir eğitimi personelimizle buluşturduk.“ Cümleleriyle tamamladı.

Diğer Haberler