ORHANGAZİ BELEDİYESİ VE IHH'DAN SEVDAMIZ KUDÜS KONFERANSI

Yazdır / Tarih: 2018-01-22

IHH Orhangazi Şubesi ile Orhangazi Belediyesi’nin düzenlediği Sevdamız Kudüs konulu konferans Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra IHH Orhangazi Şube Başkanı Mücahit Hatipoğlu selamlama konuşması yaptı. Mücahit Hatipoğlu IHH Orhangazi Şubesinin kuruluş sürecini anlattı. 26 yıl önce bu yıla çıktıklarını belirten Hatipoğlu, o tarihte Bosna’da yaşanan zulüm vardı. Biz o zaman 3 günde kuruluşu ve ardından en büyük organizasyonları düzenlemiştik dedi. Hatipoğlu, Kudüs’ü kim idare ediyorsa, dünyayı da o idare ediyordur düsturunu yıllar önce IHH Genel Başkanından duyduğunu belirterek, geceye katılanlara teşekkürlerimi sunuyorum dedi.  Daha sonra ise kürsüye Belediye Başkanı Neşet Çağlayan geldi. Sevdası Kudüs olanların doldurduğu salona hitap etmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kudüs’ü en iyi anlatacak, Kudüs’te intifadanın ne olduğunu en iyi bilen Bülent Yıldırım’ı Orhangazi’de ağırlamak bizler için de gurur vericidir dedi.

KUDÜS MÜSLÜMANLARINDIR

IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım 26 yıl önce Orhangazi’de IHH’nın ilk kuruluş zamanını hatırladığını belirterek, o dönemde Türkiye zor bir ülkeydi. Uluslararası alanda bir yardım kuruluşu oluşturmak yasaktı dedi. Bosna zulmü dönemlerini anlatan Bülent Yıldırım, Suriye’deki süreçte hem Cumhurbaşkanımız hem de IHH’yı uluslararası alanda yargılatmak için girişimler olduğunu belirtti. Kudüs’ün dünyanın merkezidir diye konuşan Yıldırım, Siyonizm Kudüs’ü yönettiği için dünyada, Müslümanların ayağa kalkmamasıi vahdetin oluşmaması için, dünyanın her yerindeki Müslümanlara karşı zulmediyor dedi. Afganistan’da Müslüman ölüyor ABD ve Nato öldürüyor. Doğu Türkistan dünyanın en mazlum yeridir. Yapılan katliamlar anlatılamaz. Son dönemde yaşananlar insanlığa sığmaz. Filistin, Müslüman ölüyor, İsrail öldürüyor dedi. Suriye’de de 150 ülkenin askerinin savaştığını belirten Bülent Yıldırım, dünyada halen devam eden tüm savaşlarda tek ortak nokta, ölen tarafın Müslüman olması. Öldüren taraflar Siyonist, haçlı, işbirlikçi ve Budistler. Bir dünya savaşı var. Bu dünya savaşında her taraf Müslüman öldürüyor. Çünkü biliyorlar ki İslam birleşirse doğu ve batı medeniyetinin zulmüne dur der. İslam ne doğu medeniyetidir, ne batı medeniyetidir. Kendine özgü bir medeniyettir dedi. İslam dünyasının öldürüldüğü bu dönemde İslam dünyasına bir birlik lazım diye konuşan Yıldırım, bu Kudüs’te olacak. Bütün Müslümanların birleştiği tek bir nokta vardır. O da Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır dedi. Müslümanların da ikiye bölünmüş olduğunu ifade eden Yıldırım, bir kısım Müslüman İsrail olsun ama Filistin kendi varlığını sürdürsün, bir kısım Müslümanlar ise İsrail hiç olmasın ortadan silinsin der. Kudüs’ün Müslüman olduğunu Batı’da kabul ediyor diye konuştu. Genç nesillerin Kudüs davasına sahip çıkmasının önemine de vurgu yapan Bülent Yıldırım, doğu ve batı Kudüs tezi ortaya atılmıştı. İslam dünyası bu teze karşı duramadı  dedi. Türkiye hiç bir zaman Doğu Kudüs söylemi dile getirilmedi. Türkiye her zaman sadece Kudüs dedi böyle de devam edecek diye konuşan Bülent Yıldırım, şunu biliyoruz ki kıyamete kadar Kudüs’te cihat devam edecek. Bazen biz kazanacağız, bazen kaybedeceğiz. Bu Kudüs’ün bir imtihan meselesi olması ile ilgilidir. Şunu bilin ki, şu an rabbim bize kim nasıl imtihan veriyor onu gösteriyor bize dedi. Kudüs ile ilgili akıl üretecek ayakta kalan tek şehrin İstanbul olduğunu belirterek, Kahire, Şam, Bağdat ve İstanbul birleşip akıl üretirse ayağa kalkarız. Kahire, Şam ve Bağdat bu aklı üretemediğine göre tek geriye kalan İstanbul var. İstanbul bu aklı üretmesin diye de 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşti. 15 Temmuz bir kişiye değil bir anlayışa yönelik yapıldı. 15 Temmuz gerçekleşseydi Türkiye 4’e bölünecekti dedi. Türkiye’de etnik çatışmayı körüklemeye çalıştıklarını belirten Bülent Yıldırım, önümüzdeki süreçte Suriyeli mültecilere yönelik bir kalkışma olursa çok dikkatli olun. Suriyeliler sizin kardeşinizdir, onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin. Iraklı muhacirler de öyledir dedi. Program sonunda İlçe protokolü tarafından IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a bir tablo ve çiçek takdimi yapıldı.