Menu

Orhangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri Asgari Ücret Açıklaması Sonrasında Zincir Market Denetimi Yapıyor.

Yazdır / Tarih: 2022-12-23

 

Orhangazi Belediyesi yeni asgari ücret açıklaması sonrasında zincir marketler ağırlıklı olmak üzere ilçe genelinde denetim yapıyor. Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışmaları sonucunda fiyatlara yönelik art niyetli uygulama tespit ettiklerinde idari işlem başlatıyor.

 

Orhangazi Belediyesi daha güzel bir Orhangazi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu çerçevede ağırlıklı zincir marketler olmak üzere market denetimlerini sürdürüyor. Zabıta müdürlüğü ekipleri son denetimlerini özellikle yeni asgari ücret açıklaması sonrasında olası fiyat anormalliklerini tespit etmek amacıyla gerçekleştiriyor. Fiyat denetimleri tüm zabıta ekiplerinin katılımlarıyla yapılıyor. Denetimler sırasında anormal uygulamalar tespit edildiğinde idari işlem başlatılıyor. Orhangazi Belediyesi Zabıta Ekipleri ilerleyen günlerde de ara vermeden market denetimlerine devam edecek.

 

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın “Zabıta Müdürlüğümüze bağlı arkadaşlarımız özellikle zincir marketler olmak üzere şehir genelinde market denetimlerini sürdürüyorlar.” Diyerek sözlerine“ yeni asgari ücret açıklaması sonrasında olası fiyat anormalliklerini önlemek için ilçe genelinde denetim başlattık. Her fırsatta söylediğim üzere,  bizler Orhangazi Belediyesi olarak hemşerilerimizin mağdur olmalarına müsaade etmeyeceğiz. Denetimlerimiz sırasında özellikle raf fiyatlarıyla kasa fiyatları arasındaki uyumluluğu ve fiyatlarda anormallik olup olmadığını tespit etmeye çalışıyoruz.” Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ hemşerilerimiz rahat olsunlar. Arkadaşlarımız diğer denetimlerinin yanı sıra fiyat konusundaki denetimlerine de ara vermeksizin devam edecekler. İnşallah Orhangazi’mizde market yöneticilerinin hassasiyet göstermesi ve Belediye ekiplerimizin denetimleri sonucunda vatandaşlarımız bir mağduriyet yaşamayacak.” ifadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler