Menu

Orhangazi Belediyesinden Sivrisineğe Karşı Kışlak Mücadelesi

Yazdır / Tarih: 2022-12-27

Orhangazi Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri sivrisineğe karşı kışlak mücadelesi yapıyor. Orhangazililerin yazı daha rahat geçire bilmeleri için Kış aylarında başlatılan çalışmada, insanlara ve çevreye zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Orhangazi Belediyesi çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Orhangazi Belediyesi bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Orhangazi Belediyesi ekipleri ile birlikte sivrisineklere karşı kışlak ilaçlaması gerçekleştiriyor. Mücadelede özellikle sineklerin daha fazla ürediği ve barındığı alanlar olan metruk binalar, kanalizasyon, rögarlar ve mazgallar seçiliyor. Sivrisinekle kışlak mücadelesi hem yazın daha az sivrisinek olmasına yol açıyor, hem de yazın yapılacak mücadelenin maliyetini düşürtüyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “hemşehrilerimizin daha güzel bir yaz geçire bilmeleri için sivrisinek mücadelesini kış aylarında başlattık. Büyükşehir Belediyemiz Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı ile birlikte, bahar aylarından itibaren yoğunlaşmaya başlayacak olan sivrisineklere karşı mücadelemizi şimdiden sürdürüyoruz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizlerden katkılarını esirgemeyen kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Beyefendiye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerini “ Sivrisinekler sorun olmaya devam ettiği sürece, hemşehrilerimizin hayatlarını daha rahat bir ortamda sürdürebilmeleri için bizlerde Büyükşehir Belediyemiz ekipleri ile işbirliği içerisinde mücadelemize devam edeceğiz. Kışlak mücadelesi hem yazın daha az sinek olmasına yol açıyor, hem de yazın gerçekleştirilecek sivrisinek mücadelesinin maliyetini düşürtüyor. Sivrisineklerle yaptığımız mücadele Çalışmaları sırasında kullandığımız ilaçlar gerek insan sağlığı açısından, gerekse çevreye karşı olumsuz etkileri olmayan, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlandırdığı ilaçlardır.” Şeklinde sürdürdü. Başkan Aydın açıklamasına “ mücadelemiz sonrasında inşallah değerli hemşehrilerimiz daha rahat bir kış ve daha güzel bir yaz geçirecekler.“ İfadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler