Menu

Orhangazi Belediyesinden Sokak Hayvanlarına Aşılama ve Besleme Çalışması.

Yazdır / Tarih: 2022-12-28

Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği ve Orhangazili hayvan severlerle birlikte sokak hayvanlarını besleme ve aşılama çalışması gerçekleştirdi. Çalışma sırasında birçok sokak hayvanı beslendi ve parazitlere karşı aşılandı.

Orhangazi Belediyesi çalışmalarını sürdürürken sokak hayvanlarını unutmuyor. Orhangazi Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bu çerçevede sokak hayvanlarına karşı bir çalışma gerçekleştirdi. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü Sokak hayvanlarına yönelik parazitlere karşı aşılama ve besleme çalışmasını, Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği ve Orhangazili hayvan severlerle birlikte hayata geçirdi. Çalışma sonucunda birçok sokak hayvanı beslendi ve parazitlere karşı aşılandı. Çalışma yerel ortaklarla birlikte ilerleyen günlerde de devam ettirilecek.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, hayvanlara karşı iyi davranmak hem dinimizin hem de kültürümüzün gereğidir, diyerek sözlerine “ Türk toplumu tarih boyunca, deyimin tam anlamıyla sokak hayvanlarıyla işbirliği içerisinde yaşamayı bilmiştir. Bu işbirliğinin en güzel örneği, tarihte Avrupa devletlerinde defalarca görülen Veba Salgınlarının sokak kedilerinin fareleri yerleşim birimlerinden uzak tutması sonucu İstanbul’da çok fazla görülmemesidir. Elbette ki İstanbullular da sokak hayvanlarını besleyip bakımlarını yapmıştır. Zaman zaman bütün Türkiye’de olduğu gibi Orhangazi’mizde de sokak hayvanları ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. Burada dengeyi sağlamak çok önemlidir. Hem sokak hayvanlarını bakıp besleyeceğiz, hem de onların insanlara zarar vermesini önleyeceğiz.” Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ Veteriner Hizmetleri ekiplerimiz, Orhangazi Hayvanlarla Yaşam Derneği ve Orhangazili hayvan severlerle işbirliği içerisinde sokak hayvanlarına karşı besleme ve aşılama çalışması gerçekleştirdi. Özellikle kış aylarının iyice hissedildiği günlerde sokak hayvanlarına karşı besleme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Zaman zaman sorunlar yaşasakta sokak hayvanları Orhangazi’mizin bir parçasıdır.“ ifadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler