Menu

Orhangazi Belediyesi'nin, Atık Toplama Çalışmaları Sürüyor.

Yazdır / Tarih: 2014-12-27

Orhangazi Belediyesi´nin, kağıt, karton, cam, plastik, atık pil ve atık yağlar için geri dönüşüm çalışması devam ediyor. Belediye hazırladığı atık toplama gereçleri ile atıkları sağlıklı bir şekilde geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyor.

  Orhangazi Belediyesi´nin, atık toplama konusunda çalışmaları sürüyor. Orhangazi Belediyesi, kağıt, karton, cam, plastik için, atık pil için ve atık yağlar için ayrı ayrı gereçler hazırlayarak ilçenin belli noktalarına yerleştirerek atıkları toplama çalışması başlattı.

           MAVİ KONTEYNIR KAĞIT VE CAM PLASTİK İÇİN

   Orhangazi Belediyesi, ilçe merkezinde bazı bölgelere yerleştirdiği mavi konteynırlar vasıtası ile kağıt karton, cam plastik ve ambalaj malzemelerini toplayacak. Sadece ambalaj atıkları için temin edilen mavi renkli konteynır bu tür malzemelerin toplanması işlemini yapacak.

           ATIK PİLLER AYRI KUTUYA

   Orhangazi Belediyesi atık piller için ise ilçe merkezinde okul, cami, sağlık merkezleri, kamu kurum ve kuruluşları için ise Atık Pil toplama kutuları dağıttı. Vatandaşların atık pillerini ise bu kutulara atması istendi.

           BİTKİSEL ATIK YAĞLAR

   Belediye son olarak ise bitkisel yağların geri dönüşüm için atık yağ toplama çalışmaları başlattı. Belediye atık yağlar için ise özel konteynır ve bidonlar temin edecek. Belediye büyük sitelerde site yöneticilerinin bitkisel yağlar için atık toplama bidonu talebi olanların Orhangazi Belediyesi’nin 573 38 00 numaralı telefonlarından 115 dahili numaralara başvurabilecekler. 

Diğer Haberler