Orhangazi Belediyesinin Genç Yıldızları Halk Oyunlarında Parlıyor

Yazdır / Tarih: 2024-07-08

Orhangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlediği Marmara İstanbul Bölge Yarışması'nda Orhangazi’yi başarıyla temsil ederek ikinci oldu. Tamamı lise ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan takım, 2024 yılında katıldıkları yarışmalarda önemli başarılara imza atarak kupaları topladı.

Orhangazi’de son dönemde ivme yakalayan halk oyunları ekibi, özverili çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Antrenmanlarını aksatmayan genç oyuncular, halk oyunlarına olan ilgilerini her geçen gün artırarak yeteneklerini geliştiriyor. Ekibin bu başarısı, ilçe genelinde büyük bir gurur kaynağı oldu.Takımın antrenörü Orhangazi Belediyesi Folklor Eğitmeni Mahmut Usta, gençlerin disiplinli çalışmaları ve halk oyunlarına olan sevgileri sayesinde bu başarıların geldiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde de çalışmalarına aynı azim ve kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayan Usta, takımın daha büyük başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.

Orhangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun bu başarısı, ilçedeki diğer gençler içi de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Takım, önümüzdeki yarışmalar için hazırlıklarını sürdürerek, yeni başarılar hedefliyor.