Menu

Orhangazi Belediyesi’nin Kamulaştırdığı Kaynarca Caddesi Doğan Güllü İş Merkezi Yanında Bulunan 4 Ayrı Bina Yıkıldı

Yazdır / Tarih: 2015-03-06

   Orhangazi Belediyesi’nin bir süre önce kamulaştırma çalışmalarına başladığı Kaynarca Caddesi Doğan Güllü İş Merkezi yanında bulunan 4 ayrı bina kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkıldı.

            KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI

    Orhangazi Belediyesi tarafından bina sahipleri ile yapılan uzun görüşmeler sonrasında kamulaştırma anlaşmasının yapıldığı binalar dün Orhangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcıları Necmettin Şahin ve Şemsi Kılıç ile Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu yıkım yaklaşık 1 saat sürdü.

            BİNALAR KALDIRILACAK YERİNE PARK YAPILACAK

  Orhangazi Belediyesi tarafından yaklaşık 330 bin TL bedelle kamulaştırması tamamlanan binaların yıkım ve alan temizlik çalışmaları tamamlandıktan sonra arsa üzerine bir park alanı inşa edilecek. Oturma grupları ve ağaçlandırma ile peyzaj çalışmasının yapılacağı park alanı toplamda 450 m2 olacak.

            YOL GENİŞLETİLECEK

   Öte yandan binaların yıkım işleminin tamamlanmasından sonra ise Orhangazi’ye Ana yoldan giriş kapılarından birisi olan ve Gazi Orhanbey Camii’ne kadar uzanan Kaynarca Caddesi de bu sayede genişletilmiş olacak. Yol genişletme ve park çalışmalarının ise yıkım işlemlerinin tamamen bitmesinden sonra ara vermeden başlanacağı açıklandı.

            ÇAĞLAYAN; ŞEHRİN GİRİŞİ NEFES ALACAK

 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye olarak bir süre önce kamulaştırma görüşmelerine başladıklarını belirterek, kamulaştırmalarımızı tamamladık. Kamulaştırmaların belediyemize maliyeti yaklaşık 330 bin TL oldu. Yıkımını gerçekleştirdiğimiz alana güzel bir park alanı inşa edeceğiz. Bununla birlikte yol genişletme çalışması yapacağız ve şehrin bir girişine de nefes aldırmış olacağız. Orhangazi’mize bir yeşil alan ve yeni park alanı kazandırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. İlçemize hayırlı olsun dedi. 

Diğer Haberler