Menu

Orhangazi Belediyesi’nin Kasim Ayi Belediye Meclis Toplantisinin Ikinci Oturumu Belediye Meclis Salonunda Yapildi

Yazdır / Tarih: 2014-11-11

 

  Orhangazi Belediyesi’nin Kasim Ayi Belediye Meclis toplantisinin ikinci oturumu Belediye Meclis salonunda yapildi. Persembe günü yapilan ilk oturumda imar komisyonuna havale edilen 5 maddenin görüsüldügü toplantiya Neset Çaglayan baskanlik etti.

            Atatürk için saygi durusu ve dua

   Kasim ayi meclis toplantisinin ikinci oturumu Ölümünün 76.Yilinda Atatürk Için önce saygi durusu ve ardindan Baskan Neset Çaglayan’in talebi üzerine dua okunmasi ile açildi. Meclis toplantisinda daha sonra imar komisyonu tarafindan görüsülen 5 yeni cadde ve sokaga isim maddesi görüsüldü.

            Ediz Bahtiyaroglu ve Hayri Çoklar’in isimleri caddelere verildi

   Belediye Meclis imar komisyonunun görüstügü isimler konusunda ise Muradiye Mahallesindeki bir caddeye daha önce kalp krizi sonucu hayatini kaybeden ve ailesi Orhangazi’de yasayan Eskisehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroglu’nun ismi verilirken, TOKI’de yeniden açilacak olan eski caddeye de bir süre önce hayatini kaybeden belediye eski baskanlarindan Hayri Çoklar’in isimleri verildi. Ayrica Turist yolu üzerindeki bir sokaga 2.nolu sokak, Findikli yolu üzerindeki bir sokaga 6 nolu sokak ve Yeni Sokak isimleri verildi.

            Okul arsasi için planda degisiklik

   Mecliste daha sonra ise Ögretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi yaninda bulunan bir arsaya yapilmasi planlanan ve yatirim programina dahil edilen 24 derslikli ortaögretim binasi ile ilgili olarak aras üzerinde istenen plan degisiklikleri oy birligi ile kabul edildi.

           TOKI  Yolu için onay

   Hastane arsasi içinde kaldigi için daha önce kapatilan TOKI yolu ile ilgili imar komisyonuna havale edilen plan degisikligi de hem yolun genisletilmesi hem de yolun yeniden hizmete sokulmasi hususunda onay gördü. Bir sahsa ait plan degisikliginin de onaylandigi mecliste son olarak Meclis ilk oturumunda görüsülen Anadolu Ögretmen Lisesi yaninda yer alan arsanin hem yurt yapilmasi hem de hakim ve savcilara lojman konusu için istenen plan degisikligi, imar komisyonunun bazi eksik evraklarin giderilmesi ve Büyüksehir Belediye Meclisinde de arsa ile ilgili 1/5000 ölçelki plana islenmesi için bir sonraki meclis toplantisian ertelendi. 

Diğer Haberler