Menu

Orhangazi Belediyesi’nin Katkılarıyla Gedelek Turşu Festivali Coşkuyla Başladı

Yazdır / Tarih: 2024-08-23

Orhangazi Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlık çalışmaları sürdürülen sekizinci Gedelek Turşu Festivali, yoğun katılımla başladı. Festival, Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ve Gedelek Tarım Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bekir Aydın, Gedelek Turşu Festivali ile ilgili olarak, "Kentimizin en önemli değerlerinden olan Gedelek Turşu Festivali hazırlıklarını tamamladık. Önümüzdeki yıllarda da festivale desteklerimizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Oldukça renkli görüntülerin sergilendiği festival açılışına Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Bekir Aydın, belediye başkan yardımcıları Lütfi Bakırdan, İbrahim Altuntaş, Bilal Acar, Belediye meclis üyeleri, AK Parti Başkanvekili Oğuz Hatipoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Kurtoğlu, ilçe bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Gedelek Turşusu Gururumuzdur

Belediye Başkanı Bekir Aydın, festivalde yaptığı konuşmada, "Bugün burada, sekizinci Gedelek Turşu Festivali çerçevesinde, Gedelek turşularımızın başarısını kutlama ve bu başarıya katkı sağlama adına buluştuk. Gedelek turşularımız, uzun yıllar süren bir mücadelenin ardından 2017 yılında coğrafi işaret alarak tescillendi ve artık 7 yıldır bir marka olarak gururla anılmaktadır. Bu süreçte emeği geçen başta Ticaret ve Sanayi Odamız olmak üzere, tüm katkı sağlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, belediyemizin de destekleriyle bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz turşu festivalimize katkılarından ötürü kaymakamlığımıza, Ticaret ve Sanayi Odamızın Sayın Başkanı ve yetkililerine, Gedelek Kooperatifimizin Sayın Başkanı ve yetkililerine de teşekkür ediyorum," dedi.

Orhangazi Belediyesi’nin Festivale Destekleri Devam Edecek

 

Açılışın ardından stantlar gezilerek turşular tanıtıldı. Festival açılışı, fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi. Orhangazi Belediyesi, gelecek yıllarda da gerçekleştirilecek festivale katkılarını sürdürecek.

Diğer Haberler