Menu

Orhangazi Bulgaristan İçin Seçimlere Hazırlanıyor

Yazdır / Tarih: 2023-03-30

Orhangazi’de Bulgaristan seçimleri için hazırlıklar yapılıyor. Bu kapsamda Bulgaristan’ın Türk Partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı Orhangazi’ye geldi. 2 Nisan Pazar günü yapılacak seçimler İçin Tuna İlkokulunda sandıklar kurulacak.

Orhangazi‘de Bulgaristan’da gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanacak Türk vatandaşları için çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede Seçimlere günler kala Bulgaristan’ın Türk Partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve beraberindeki kalabalık heyet Orhangazi’ye geldi. Seçimler vesilesiyle Bulgaristan’ın Türk Partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve beraberindeki heyet için BAL-GÖÇ Orhangazi Şubesinde bir program düzenlendi. Programa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan, BAL-GÖÇ Orhangazi Şube Başkanı Hüseyin Ali Yetim ile birlikte çok sayıda BAL-GÖÇ üyesi katıldı.

Programda bir konuşma yapan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükleri Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, “Türkiye’nin depremden dolayı yaşadığı acıları bizde Bulgaristan’da yaşadık. Bulgaristan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerinde ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı Adayı vardı. O zaman Türkiye’den katılım 100 bindi. Onların oylarından yüzde 90’ı bize geldi. Ama son seçimlerde, 2022 yılının Ekim ayındaki seçimlerle kıyaslarsak, Ekim ayındaki katılım 60 bindi. Yüzde 90’ı bizeydi fakat katılım çok düşüktü. Bizim Türkiye’de olan temsilcilerimizin yorumlarının sonuçları biz yeterince halkımızı uyaramadık ve halkımızı sandığa götüremedik oldu.  Bu açıdan lütfen halkımızı uyaralım. Bulgaristan’da 2 Nisan’da çok önemli seçimler var.  2 Nisan’da sandık başına gidelim oyumuzu DPS’ye ve Hak ve Özgürlükler’e verelim dedi.

Diğer Haberler