Menu

Orhangazi de Folklor Şöleninin Yedincisi Düzenlendi

Yazdır / Tarih: 2023-05-01

Orhangazi Belediyesi ve Orhangazi Kent Konseyi işbirliğiyle folklor gösterisi düzenlendi. 23 Nisan temalı folklor şöleninin bu yıl yedincisi gerçekleştirildi. Etkinlik Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Etkinlikte, 7 bölgeye ait 12 farklı yöreden folklor gösterileri sergilendi. Programı Belediye Başkanı Bekir Aydın, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Kadın Meclisi Başkanı İlknur Uludağ’ın yanı sıra çocuklar ve çok sayıda Orhangazili izledi.

Folklor eğitmeni Nubar Erkan İlkme yönetimindeki 12 okuldan toplam 120 kişilik öğrenciden oluşan bir ekiple sergilenen gösteri, Orhangazililer tarafından büyük ilgi ile izlendi. Programda Türkiye’nin 7 bölgesinden 12 farklı yöreye ait halkoyunları izleyicilere sunuldu.

Evlatlarımız Müthiş Bir Gösteri Sundu

Programa katılan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın“ Çocuklarımız bir harikaydı.  Folklor gösterisi de mükemmeldi. Bizlere adeta bütün Türkiye’yi gezdirdiler. Başta hocamız Nubar Hanım olmak üzere, Bu güzel gösterileri sergileyen kardeşlerime, teşekkür ediyorum. Ayrıca, bir teşekkürümde organizasyonda yer alan mesai arkadaşlarıma. İnşallah hemşerilerimizi mutlu edecek çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Açıklamasını yaptı.

Desteklerinden Dolayı Başkanımız Bekir Aydın’a Teşekkür Ediyorum

Gösteriyi hazırlayan folklor eğitmeni Nubar Erkan İlkme programın ardından“ 36 yıllık halk oyunları eğitmeniyim. Son 7 yıldır yapılmamış gösterilere ekiplerimle birlikte imza attık. 50 yöreye yakın halk oyunları gösterisi sergiledik. Birçok projeler ürettim. Halende üretmeye devam ediyorum. 7 yıldır düzenlediğim programın bir yenisini bu yıl yaptık. Gerçekleştirdiğimiz halk oyunları şenliği 7 bölgeden 12 yöreyi kapsayan görsel bir şölen haline geldi. Desteklerinden dolayı Sayın Belediye Başkanımıza ve Sayın Kent Konseyi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Diğer Haberler