Menu

Orhangazi Kent Konseyi Tanitim Toplantisi Yapildi

Yazdır / Tarih: 2014-12-04

 

  Orhangazi Kent Konseyi ilk toplantisini dün Kaymakamlik Toplanti Salonu’nda Bursa Kent Konseyi Baskani Semih Pala’nin bir sunum yaptigi ve Kent Konseyi’nin tanitimini yaptigi toplantiya Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Baskani Neset Çaglayan, Cumhuriyet Bassavcisi Fatih Karabacak, Ak Parti ilçe baskani Mustafa Kaya, Emniyet Müdürü Ramazan Alici, muhtarlar, STK temsilcileri, Kadin Kuruluslari ve kamu kurum kurulus temsilcileri katildi.

            ÇAGLAYAN’A TESEKKÜR

  Semih Pala, Orhangazi Belediye baskani Neset Çaglayan’in daha göreve gelir gelmez Kent Konseyi olusumuna destek oldugunu belirterek, Türkiye’de maalesef bir çok belediye baskani bu olusuma sicak bakmiyor hatta desteklemiyor. Ancak Çaglayan Kent Konseyi için bütün imkanlari seferber etmis durumda. Kendisine Kent Konseyi adina tesekkür ediyorum dedi.

             HERKESIM VE HERKES IÇIN KENT KONSEYI

  Bursa Kent Konseyi’nin tanitim videosunun izlenmesi ile baslayan toplantida daha sonra Bursa Kent Konseyi Baskani Semih Pala, Kent Konseyi’nin çalisma prensipleri hakkinda bilgi aktardi. Kent Konseyi Baskani Semih Pala, Kent Konseylerinin siyasetten uzak, yasal dayanagi olan ve kent yasamina katki koyan kuruluslar oldugunu belirterek, Kent Konseyi’nde her konumdan, her kesimden parçalar yer alacak. Kent Konseyi Her kesim ve Herkes için çalisacak, her kesim ve herkes bu olusumda yer alacak. Bir tarafa degil, her tarafa hitap edecek dedi. Kent Konseylerinin yerel demokratik bulusma noktalari olduguna vurgu yapan Semih Pala, Kent Konseyleri Toplumsal Denge Çizgi Anlayisi ile hareket edecek. Bir kesime hitap ederse diger kesim gider. Sadece bir kesime meylettiginiz vakit diger yariyi kaybedersiniz. Bu anlayis içinde Kent Konseyleri Kadin, Gençlik, Engelli Çalisma gruplari olusturulacak. Bu çalisma anlayisi ile kent yasamina büyük katki sunmus olacak dedi. Daha sonra kisa bir konusma yapan Orhangazi Kent Konseyi Baskani Hüseyin Burak ise Orhangazi’de her kesimi bu çati altina beklediklerini belirterek, Kent Konseyi bünyesinde her kesimden herkesi bekliyoruz. Birlikte Orhangazi için güzel çalismalar yapmak, bu çalismalari da ilgili kurumlarla paylasmak için çalisacagiz dedi.

           ÇAGLAYAN; ASLOLAN ORHANGAZI MENFAATLERIYSE BIZ HEP VARIZ

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Kent Konseyi için kullanilan “Herkes ve Her Kesim Için” sloganini çok begendigini belirterek, bu slogan dahilinde tüm kesimlerin bu çati altinda hizmet vermesini bekliyoruz. Bizim için aslolan Orhangazi’ye hizmetse eger, burada kimin ne sekilde çalistigina bakmaksizin Orhangazi menfaatleri adina olacak her çalismaya biz hem maddi hem manevi destegimizi her zaman verecegiz dedi. Bugüne kadar her ise Orhangazi menfaatleri dogrultusunda baktiklarini belirten Çaglayan, bizim için son derece verimli bir çalisma olacak. Biz hiçbir zaman yüzde 100 herseyi biz biliriz yada her yaptigimiz is dogrudur mantiginda olmadik. Kent Konseyi bu asamada bize destek olacak, eksiklerimizi yada yapilmasi gerekenler için bir ARGE çalismasi yürütecek. Biz de bu çalismayi Orhangazi menfaatlerine dönüstürecegiz dedi. Böyle bir olusuma mesafeli olmak gibi bir durumun asla olmayacagini kaydeden Neset Çaglayan, Kent Konseyi’nden bize gelen her çalismanin da uygulayicisi ve takipçisi olacagiz dedi.

            KAYMAKAM; KENTE BÜYÜK KATKISI OLACAK

  Daha sonra konusan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ise Kent Konseyi’nin kent yasamina, sosyal ve kültürel hayatina büyük katki saglayacagina inançlarinin tam oldugunu belirterek, önceligimiz dostluk, kardeslik ve anlayis içerisinde bu çalismalarin yürütülmesi. Ister yerel yönetim ister kamu kurumu olarak bizleri ilgilendiren her konuda bizler de elimizden gelen destegi Kent Konseyi’ne sunacagiz dedi.

            OTOYOL ISMI ILK GÜNDEM MADDESI OLDU

  Tanitim toplantisinin son bölümünde söz alan Topselvi Mahallesi Muhtari Halil Genç, Kent Konseyi’nin Otoyol ismi ile ilgili bir platform olusturmasini isteyerek, Bursa’da Otoyol isminin degistirilmesi, Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu olan isminin Gebze-Bursa-Izmir otoyolu olarak degistirilmeye çalisildigini Orhangazi’nin buna karsi olduklarini ifade etti. Kent Konseyi Baskani Semih Pala Kent Konseyi’nin ilk tartisma konusunu bulduklarini bu dogrultuda bir çalisma yapilabilecegini ifade etti. Toplanti bitiminde Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Baskani Neset Çaglayan, Semih Pala’ya bir çini tabak hediye etti. 

Diğer Haberler