Menu

ORHANGAZİ TARİHİYLE ANILIYOR PANELİ

Yazdır / Tarih: 2016-02-26

Orhangazi Belediyesi’nin Kültür organizasyonları devam ediyor. Orhangazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü Türkiye’nin en önemli tarihçileri arasında yer alan Yavuz Bahadıroğlu söyleşisi düzenledi. Gündüz öğrencilere, akşam ise halka açık gerçekleştirilen iki ayrı söyleşide Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci padişahı Orhan Gazi’yi anlatan Yavuz Bahadıroğlu, Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

 

YENİDEN BÜYÜME VE GÜÇLENME İÇİN PEYGAMBERİN İZİNDEN GİTMELİYİZ

Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın izlediği söyleşi programında konuşan Yavuz Bahadıroğlu, Müslümanların ve özellikle 600 yıldır bu topraklarda hüküm sürmüş Türk milletinin geçmişte olduğu gibi bugün de iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirtti.  Selçuklu’nun da Ertuğrul Gazi’nin de Osmanlı sultanlarının da yükselme dönemlerinin her zaman peygamberin izinden gittikleri dönemlerde gerçekleştiğini ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, bugün de aynı şey geçerli. Biz büyüyeceksek bu peygamber efendimizin izinden gitmekle olacaktır dedi.

 

DEVLET KURAN KADINLAR

Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme anayı da anlatan Bahadıroğlu, kadınların Müslümanlık tarihinde de Osmanlı tarihinde de yeri çok önemliydi. Havva Anamız, Peygamberimizin annesi Hatice anamız, Ertuğrulgazi’nin annesi Hayme ana tarihte Müslümanlar ve ecdadımız için her zaman büyük öneme sahiptiler. Kadınlarımız devlet kurmaları ile bilinir dedi.

 

AYASOFYA CAMİ OLMALI

İstanbul Ayasofya’nın sadece Fatih Sultan Mehmet’in değil, Osman Gazi ve Orhan Gazi için de büyük öneme sahip olduğunu belirten Yavuz Bahadıroğlu, bugünün idarecileri hak yolunda gitmek istiyorsa Ayasofya’yı camiye dönüştürmesi gereklidir dedi.

 

ÇAĞLAYAN’DAN KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ MÜJDESİ

Konferans sonunda söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yavuz Bahadıroğlu’na teşekkür ederek, tarihi bilgilerimize ışık tuttu. Bize farklı ufuklar açtı dedi. Çağlayan, Belediye olarak kültür etkinliklerinin bundan sonraki süreçte daha sık devam edeceğini de belirterek, Yavuz Bahadıroğlu’na plaket ve çiçek takdim etti. 

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler