Menu

Orhangazi Üçüncü Kitap Günleri Sona Erdi.

Yazdır / Tarih: 2022-11-27

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Büyük ilgi gören, Orhangazi 3. Kitap Günleri, sona erdi. Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Orhangazi 3. Kitap Günleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezinde bir hafta boyunca kitapseverlerle buluştu. 21 Kasım pazartesi günü başlayan Orhangazi 3. Kitap Günleri birçok ünlü yazarın katılımının ardından 27 Kasım Pazar günü sona erdi.

Orhangazi Belediyesi diğer çalışmalarının yanı sıra kültürel projelerine de devam ediyor. Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün bu çerçevede geleneksel olarak organize ettiği Kitap günlerinin Üçüncüsü yoğun ziyaretlerin ardından sona erdi. 21 Kasım Pazartesi günü başlayan 3. Kitap Günleri Etkinliği 27 Kasım’a kadar çok sayıda yazar ve binlerce katılımcıya kapılarını açık tuttu. Etkinlik Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Kültür ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kitap günlerine özellikle gençler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. İmza günlerine ve yazar etkinliklerine katılan Orhangazililer ünlü yazarlarla sıcak diyaloglar yaşadı. Etkinliğe sevilen yazarlar Mehmet Şalim Öztoksoy, Yunus Ozan, Şule Köklü, Mine Sota, Yusuf Efe Göçer, Mecit Ömür Öztürk, Rana Demiriz, Şaban Abak, Murat Bahadır Akkoyunlu, Sevda Türküsev, Şermin Yaşar ve Deniz Alter katıldı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi 3. Kitap Günleri ile ilgili yaptığı açıklamada,“ Bizlerde, Çocuklarımız ve Gençlerimiz de, hemşehrilerimiz de kitaplarla dolu yoğun bir hafta yaşadık. Sevilen yazarlarla tanıştık, kitaplar satın aldık, Kitap kokusunu doya doya İçimize çektik.“ Diyerek sözlerine“ Aynı anda iki mutluluğu birlikte yaşadık. Hem Kültür Merkezimize kavuştuk, hem de kültür merkezimizin ilk etkinliği olarak Orhangazi 3. Kitap Günlerini düzenledik. Rahatlıkla 10.000’ler sayısını kullanabileceğim kadar fazla hemşerimiz kitap günlerini ziyaret etti. Bizlerde her fırsatta orada olmaya çalıştık.“ Şeklinde devam etti. Başkan Aydın açıklamasına “ İnşallah Orhangazi kitap günlerimizin dördüncüsünü ve nicelerini düzenleyeceğiz. Katılım sağlayan yazarlarımıza, ziyaretçi hemşehrilerimize ve organizasyonu düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Berkan Demir Beye, Kültür işleri çalışanlarımıza ve emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.“ İfadeleriyle son verdi.

Diğer Haberler