Orhangazi’de Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik: Öğrenciler ve Mavi Yelekliler El Ele

Yazdır / Tarih: 2024-06-05

Orhangazi Belediyesi Beyaz Masa-Mavi Yelekliler ekipleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında öğrencilerle birlikte anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Etkinlik, İznik Gölü kıyısındaki piknik alanlarında yapıldı. Piknik alanlarında Orhangazi ortaokulu öğrencileri, Mavi Yelekliler ekipleri ve Orhangazi Belediyesi Temizlik İşleri personelleri çevre temizliği yaparak daha temiz bir dünya mesajı verdi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğine belediye Başkan Yardımcıları Lütfi Bakırdan, İbrahim Altuntaş ve Bilal Acar da iştirak etti.

Mavi Yelekliler ekibi, sosyal belediyecilik ve çevresel konularda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Mavi Yelekliler bu etkinlikte de çevre bilincini artırmak amacıyla Orhangazi Ortaokulu öğrencileri ile birlikte çalışma gerçekleştirdi. Çevre temizliği sırasında, öğrencilere çevreyi koruma ve temiz tutma konusunda bilgiler verildi.

Orhangazi Belediyesi'nin bu duyarlı çalışmasının, çevre bilincinin artırılmasına ve gelecek nesillerin çevreye daha duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağı belirtildi. Mavi Yelekliler ve öğrencilerin işbirliği, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına önemli bir adım oldu. Etkinlik sonunda, piknik alanları daha temiz ve bakımlı hale gelirken, katılımcılar da çevre koruma konusunda bilinçlendi.