Menu

Orhangazi’de Enerji Hatlarinin Yer Altina Alinmasiyla Ilgili Süreç Haftaya Somut Çalismalarla Devam Edecek

Yazdır / Tarih: 2014-10-30

 

Orhangazi’de enerji hatlarinin yer altina alinmasiyla ilgili süreç haftaya somut çalismalarla devam edecek. Milletvekili Ismail Aydin ve Belediye Baskani Neset Çaglayan’in UEDAS’in üst düzey yetkilileriyle yaptigi görüsmelerden sonra start verilen çalismanin ihalesi geçtigimiz hafta sonuçlandi. Ihaleyi Armin Elektrik firmasi aldi.

UEDAS Orhangazi Isletme Müdürü Metin Erkan, enerji hatlarini yer altina alacak Armin Elektrik firmasinin yetkilileri ile dün bir araya geldi. Sahada yapilan çalismadan sonra yer teslimi resmen yapildi.

Yer tesliminden sonra çalismalarin önümüzdeki hafta baslayacagi açiklandi. Firma enerji hatlarini yer altina almak için ilk kazmayi Yalova Caddesi’nde vuracak.

Çalisma kapsaminda Mustafakemalpasa, Orhanbey, Yalova, Tozkoparan, Gemlik caddeleri ve Istiklal Caddesi’nin bir kismi ile bu caddelere bagli sokaklarda enerji hatlari yer altina alinacak. Direkler ve üzerlerindeki sokaklari kaplayan tellerin olusturdugu havai hatlar artik tarih olacak. Çalisma tamamlandiginda sehrin merkezindeki ana caddelerdeki elektrik direkleri ve telleri sökülüp yerlerine sadece aydinlatma direkleri monte edilecek.

Orhangazi’de devam eden altyapi çalismalari ve ilçede enerjinin uzun süre kesik kalmamasi için dört koldan çalisma yürütülecek. Ekipler çalismayla ilgili tüm detaylari ele alip, degerlendirmesini yapti. Buna göre; UEDAS enerji kesintilerini hesaplayacak. Armin Elektrik kesintisiz çalisma için malzeme temini ve ekibini önceden tamamlayacak. Belediye kazi çalismalarinin koordinasyonunu saglayacak. Çalismalar sirasinda Fen Isleri Müdürlügü’nden bir personel ekiplerle birlikte kazi koordinasyonu yapacak. Trafik akisinin etkilenmemesi için de Emniyet Müdürlügü ile koordinasyon saglanacak.

 

Orhangazi’nin ana arterlerinde enerji hatlarinin yer altina alinmasiyla ilgili yürütülecek çalismayla ilgili ilgili kurumlar Cuma günü yeniden görüsme yapacak. Armin Elektrik ile son görüsmesini yapacak UEDAS isletme müdürü Metin Erkan, ardindan da Belediye Baskani Neset Çaglayan ile bir araya gelip bilgilendirme yapacak. Elektrik direkleri ve tellerinin kaldirilip, enerji akisinin yer altindan saglanmasini kapsayan çalisma bölge bölge yürütülerek elektrik kesintilerinin asgariye indirilmesi saglanacak. Çalismanin yilbasina kadar tamamlanmasi planlaniyor. 

Diğer Haberler