Menu

Orhangazili Çocuklar İçin Ana Kucağı Hazır.

Yazdır / Tarih: 2022-11-21

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi’ye kazandırılan, Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış töreni, 21 Kasım Pazartesi günü saat 12.30’da, gerçekleştirildi. Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Ak Parti Bursa İl Başkan Vekili Ufuk Ay,  Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Gökhan Ulusu, İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaliteli ve ücretsiz olmasıyla dikkat çeken Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Merkezi artık Orhangazi‘de. Bursa Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında uygulamaya koyduğu, Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Çalışması Orhangazi’de de faaliyetlerine başladı. 600 m²’lik binasında hizmet verecek Orhangazi Ana Kucağı Merkezi 8’i öğretmen 11 kişilik kadroyla eğitim gerçekleştirecek. Merkeze bu dönem 144 öğrenci kayıt yaptırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Ana Kucağı Projesi, Okul Öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara kaliteli ve ücretsiz eğitim imkânı sağlıyor. Ana Kucağı Çocuk eğitim merkezlerinde ‘Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak’ 4-6 yaş (48-68 aylık) çocuklara eğitim veriliyor. Ana kucağı merkezlerinde Sabah ve Öğlen şeklinde uygulanan ikili eğitimlerde, Çocuklara bilişsel gelişim, dil ve motor gelişimi, öz bakım, sosyal ve duygusal gelişim ve kültürel faaliyetler ücretsiz olarak sunuluyor. Merkezlerde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına ek olarak ‘Şehrim Bursa’ ve ‘Değerler Eğitimi’ adında yeni bir eğitim modeli gerçekleştiriliyor ve çocuklara yaşadıkları şehrin kültürel, tarihi ve manevi değerleri de öğretiliyor. Her merkezde bir adet yemekhane bulunurken, Öğrencilerin Sabah grubu kahvaltıdan,  öğlen grubu ikindi kahvaltısından ücretsiz olarak yararlanıyor. Çocukların çanta, kırtasiye malzemeleri ve eğitim setleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri Bursalılar tarafından büyük ilgi görüyor.

Diğer Haberler