Menu

Orhangazi'nin Belediye Başkan Yardımcıları Bakırdan ve Altuntaş Oldu

Yazdır / Tarih: 2024-04-19

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Bekir Aydın, hemşehrilerinden ikinci kez yetki aldı. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Belediye Başkanı seçilen Bekir Aydın'ın şimdi de Başkan yardımcıları belirlendi. Başkan yardımcıları görevlerine Cumhur İttifakı meclis üyeleri Lütfi Bakırdan ve İbrahim Altuntaş getirildi. Açıklama, Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın Cumhur İttifakı ilçe Başkanları Gökhan Ulusu ve Halil Bozoğlu'yla yaptıkları toplantı sırasında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Bekir Aydın konuyla ilgili açıklamasında, "Hemşehrilerimizin değerli destekleriyle Orhangazi'mize ikinci kez hizmet etme şansına eriştik. Seçimler geride kaldı, şimdi hizmet zamanı. Bu kutlu görevi değerli dava arkadaşlarım Sayın Lütfi Bakırdan ve Sayın İbrahim Altuntaş'la birlikte gerçekleştireceğiz. Her zaman söylediğim gibi, Cumhur İttifakı Başkanlarımızla, ittifak mensuplarımızla, Başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle, birim müdürü arkadaşlarımızla ve beraber mesai yaptığımız kardeşlerimizle el ele verip, hemşehrilerimizle bir olup ekip ruhu içerisinde çalışacağız. Orhangazi’mize hayırlı olsun," dedi.

Başkan yardımcıları Lütfi Bakırdan ve İbrahim Altuntaş kimdir?

Lütfi Bakırdan; 10 Ağustos 1978 yılında Orhangazi'de doğdu. Orta eğitimini Orhangazi Ortaokulu ve Gemlik Endüstri Meslek Lisesi Kimya bölümünde tamamladı. Ardından, Anadolu Üniversitesi Bilecik Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi bölümünden, sonrasında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dış Ticaret bölümünden mezun oldu. Siyasi geçmişi, Ak Parti kurucu gençlik kolları başkan yardımcısı olarak genç yaşta siyasete atılan Bakırdan, Ak Parti ilçe yönetiminde bulundu ve ilçe başkan vekilliği yaptı. Lütfi Bakırdan evli ve 2 çocuk babasıdır. Belediye Başkan yardımcısı Bakırdan orta derecede İngilizce biliyor. İbrahim Altuntaş, 2 Ocak 1966 yılında Kars Kağızman'da doğdu. Eğitim süreçleri, hafızlık döneminin ardından Kağızman İlköğretim Okulunda okudu. Altuntaş, liseyi ise Kars İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Özel bir şirkette muhasebeci olarak başlayan İbrahim Altuntaş, iş hayatına işletme müdürü olarak devam etti.

2013 yılında Ak Parti yönetim kurulu üyesi olarak başladığı siyaset hayatını çeşitli birim başkanlıkları, skm ve teşkilat Başkanı, sonrasında da ilçe Başkan yardımcısı olarak sürdürdü. Evli ve 4 çocuk babası olan belediye başkan yardımcısı İbrahim Altuntaş orta derecede Arapça ve İngilizce biliyor.

Diğer Haberler