Menu

Orhangazi’nin Çocukları Orhangazi İçin Yarışacak

Yazdır / Tarih: 2024-02-12

Orhangazi Belediyesi ve 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Folklor Ekibi, Bursa Okul Sporları İl Yarışmasında başarıya koşacak. Orhangazi ekibi, 14 Şubat'ta Bursa Yöresi Gençler Geleneksel Düzenlemeli dal kategorisinde yarışacak. Folklor eğitmeni Mahmut Usta yönetimindeki Ekip, il yarışmasını geçerse, 16-17 Nisan'da Bursa'yı bölge yarışmasında temsil edecek. Genç folklorcuların hedefi, Türkiye finallerinde Orhangazi'nin ve Bursa'nın adını en iyi şekilde duyurmak.

Başarılar Gençler

Belediye Başkanı Bekir Aydın, yarışmaya katılacak genç folklorculara başarılar diledi. Aydın, "Orhangazi'nin kültürünü ve geleneklerini yaşatan, sporu ve sanatı bir arada yürüten gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onların başarısı, bizim de başarımızdır. Yarışmada gösterecekleri performansla, hem Orhangazi'yi hem de Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Onlara güveniyor ve destekliyoruz" dedi.

Folklor ekibi öğrencileri Aydın’ın Desteklerine Teşekkür Etti

Öğrenciler, "Başkanımızın bize verdiği destek ve moral, bizim için çok önemli. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak, Orhangazi'ye ve Bursa'ya layık olmaya çalışacağız. Folklor, bizim için bir tutku. Kültürümüzü ve tarihimizi yansıtan bu sanat dalında, başarı elde etmek istiyoruz" diye konuştu.

Folklor ekibi, yarışma öncesi son hazırlıklarını tamamladı. Ekip, yarışmada Bursa yöresine ait oyunlar sergileyecek.

Diğer Haberler