ORHANGAZİ’NİN FETHİ PROGRAMININ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2017-04-24

Orhangazi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan ve 28 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında bir çok etkinliğin içinde yer alacağı Orhangazi’nin Fethi ve Orhangazi’yi Anma Etkinlikleri’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkan yardımcıları ve Meclis üyelerinin Bursa ve Orhangazi Medyası ile buluştuğu tanıtım toplantısında Başkan Neşet Çağlayan, yaklaşık 1 hafta sürecek olan Orhangazi’nin Fethi ve Orhangazi’yi Anma Etkinlikleri ile ilgili basını ve kamuoyunu bilgilendirdi.

DOLU DOLU BİR PROGRAM

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin Fethi ve Orhan Gazi’yi Anma Etkinlikleri ile ilgili Bursa ve Orhangazi basını ile gerçekleştirdiği buluşmada etkinlikler ile ilgili bilgi aktardı. Başkan Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin Fethi Programının bugüne kadar Orhangazi’de düzenlenmemiş olması, böyle bir etkinliğin yapılmamış olmasının eksikliğini kendisinin her zaman hissettiğini belirterek, Orhangazi’nin bugün yerleşim bölgesi olan bu bölgeyi fetheden Orhan Gazi’nin ilçemizde bazı noktalarda eserleri de olduğunu, hem Orhangazi’nin turizm yönünü tanıtmak hem de böylesine önemli bir haftayı kutlamak için bu programı düzenliyoruz. Orhangazi’nin Fethi Programları bu yıldan sonra artık her yıl gerçekleştirilecek dedi. Çağlayan, programın 28 nisan akşam saatlerinde Mehter, Cirit Ekipleri ve Güreş ekiplerinin katılacağı kortej ile başlayacağını, 29 Nisan Cumartesi günü ise İlçe Stadyumunda Güreş Müsabakalarının ve protokol konuşmalarının yer alacağını ifade etti. Çağlayan, 30 Nisan Pazar günü ise İznik Gölü sahilinde Cirit Müsabakalarının yapılacağını 1 Mayıs pazartesi günü ilçe protokolünün katılımı ile Bilecik Şeyh Edebali, Söğüt Ertuğrul Gazi, Bursa’da ise Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin ziyaretlerinin gerçekleştirileceğini, 2 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Alanı’nda sabah 10:00’da Olgunlaşma Enstitüsünün Osmanlı Kıyafetleri Sergisinin açılacağını ifade etti. Aynı gün akşam 18:00’da Cumhuriyet Alanı’nda Kılıç Kalkan ve diğer folklor gösterilerinin yer alacağını, aynı gün akşam 20:30’da ise Sakallı Tesislerinde Tarihçi Yazarlar Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil ve Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katılacağı Fetih ve Orhangazi Konulu bir konferans düzenleneceğini kaydetti. 3 Mayıs günü etkinliklerinin sabah 10:00’da Cumhuriyet Alanı’ndan başlayacak Fetih Koşusu ile başlayacağını belirten Çağlayan, 12:30’da Yöresel Yemekler Tanıtımı, akşam saat 20:30’da ise Tarihçi Prof.Dr.Yusuf Oğuzoğlu ve Tarihçi araştırmacı Raif Kaplanoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı Geçmişten Günümüze Orhangazi konulu konferans düzenleneceğini ifade etti. 4 Mayıs günü ise saat 10:00’da El Sanatları Sergisinin Cumhuriyet Alanında açılacağını belirten Çağlayan, akşam ise Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı Fetih ve Orhangazi konulu bir konferans düzenleneceğini söyledi. Çağlayan 5 Mayıs Cuma günü Orhan Gazi tarafından yaptırılan tarihi Gürle Orhan Bey Caminde Cuma namazı öncesi Kuran-ı Kerim, Mevlid okutulup namaz sonrasında ise ikramlarda bulunulacağını, saat 16:00’da ise Orhangazi’nin ilk nüfus kütüğünün lansmanının yapılacağını belirtti. Çağlayan Fetih Programının 6 Mayıs Cumartesi günü Fetih Günleri Otokros Tırmanma yarışlarının yapılacağını aynı gün akşam Cumhuriyet Alanı’ndan Açık Hava Tiyatrosuna kortej yürüyüşü gerçekleştirileceğini ve burada düzenlenecek olan konser ve ödül töreni ile programın tamamlanacağını kaydetti. Çağlayan, Orhangazi’nin Fethi Programının Orhangazi’nin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını belirtti. Çağlayan, Orhangazi’de görev döneminde yaptığı çalışmalar ile ilgili de bilgi verdiği tanıtım toplantısı daha sonra soru cevap bölümü ile tamamlandı.