Menu

Otokros Yarislarinda Basarili Olan Pilotlar Ödüllerini Belediye Baskani Neset Çaglayan'dan Aldi

Yazdır / Tarih: 2014-10-27

 

 

   Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) ile Orhangazi Belediyesi’nin düzenledigi 2014 TOSFED Otokros Kupasi Orhangazi’de Iznik Gölü sahilindeki yaris parkurunda yapildi. Yarislarin organizasyonuna Bursa Otomobil Sporlari Kulübü (BOSSEK), Kocaeli Otomobil Sporlari Kulübü (KOSDER) ve Eskisehir Otomobil Sporlari Kulübü de (ESOK) destek oldu. Ulusal ve mahalli olarak iki ayri klasmanda, 1.100 metre uzunlugundaki toprak zeminli otokros pistinde 4 tur üzerinden kosulan yarislarda otomobiller, motor hacimleri ve tadilatlarina göre 6 ayri kategoride degerlendirildi. Yarislarin ilk günü parkur saat yönünde, ikinci günü ise saat yönünün tersine kosuldu.  

           YARISSEVERLER HAYRAN KALDI

  Türkiye’nin çesitli yerlerinden yaris tutkunlarinin yani sira Orhangazi’den de çok sayida kisi Otokros kupasini heyecanla izledi. Milletvekili Ismail Aydin, Belediye Baskani Neset Çaglayan, Baskan Yardimcisi Necmettin Sahin ve Belediye Meclis Üyesi Serkan Ates de iki gün boyunca her firsatta parkura inerek otomobil tutkunlariyla birlikte yarisma heyecanini paylasti.

                   18 PILOT YARISTI

  Otokros Kupasi’na 18 pilot katildi. Iki gün süren yarislarda pilotlar parkuru en kisa süre tamamlamak için bütün hünerlerini sergiledi. Yarismalarin ilk gününde Kerem Orak’in kullandigi Ford Fiesta deneme turlari esnasinda takla atarak yaris disinda kaldi.  

            ILGI YÜKSEKTI

  Orhangazi Iznik Gölü kenarindaki parkurda gerçeklestirilen yarislarin ilk gününe Orhangazili yarisseverlerin ilgisi hayli yüksek oldu. Çok sayida yarissever havanin da güzel olmasiyla parkura akin etti. 

            ‘DAHA DA GÜZELLESTIRECEGIZ’

  Ödül töreninde konusan Belediye Baskani Neset Çaglayan, Türkiye’nin çesitli yerlerinden gelen onlarca otomobil sevdalisiyla bir arada olmaktan mutluluk duydugunu belirterek, gelecek yillarda otokros yarislarini daha da gelistirmek istediklerini söyledi. Milletvekili Ismail Aydin da, organizasyona katkisindan dolayi Belediye Baskani Çaglayan’a tesekkür etti. Katilimcilari kutlayan Aydin, otomobil sporlarinin Orhangazi’de gelismesinden mutluluk duyacagini ifade etti.  

Diğer Haberler