Menu

PAZARYERİ ŞEHİTLER İÇİN YAPILAN DUA İLE AÇILDI

Yazdır / Tarih: 2016-02-08

Ahilik Geleneğinde yer alan, pazaryerlerinin sabah dualarla açılması uygulaması Orhangazi’de de hayata geçiriliyor. Orhangazi Belediyesi, Kapalı Pazaryeri yeni haftaya girilirken, Orhangazi Belediyesi ve Pazarcılar Derneği tarafından Türk bayrakları ile donatıldı.


ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Kapalı Pazaryerinde sabah esnaf tezgahlarını kurduktan sonra Ahilik Geleneği dahilinde okunan Kuran-ı Kerim ve dualar sonrasında satışlar başlatıldı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jand.Yzb.Ogün Demir, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem, Belediye Başkan yardımcıları, Pazarcılar Derneği Başkanı Turgay Durmuş ve pazarcı esnafının katıldığı Ahilik Geleneği dua öncesinde Şehitler için Kuran’ı kerim okundu. Ardından yapılan dua ile birlikte esnaf satışlarına başladı.


PAZARCI ESNAFI İLE KAHVALTI

Duaların ardından Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jand.Yzb.Ogün Demir, Emniyet Müdürü Hüseyin Çiğdem ve pazarcılar derneği mensupları, esnaf ile birlikte kahvaltı yaptı. Pazarcı esnafı kendileri için hazırladıkları yiyeceklerden protokole de ikramı ile hep birlikte yapılan kahvaltı sonrasında Başkan Çağlayan, pazarcı esnafını gezip sorunlarını dinledi.

TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Öte yandan Orhangazi Belediyesi ve Pazarcılar Derneği, son günlerde yaşanan şehit olayları ve Güneydoğu’da devam eden terör operasyonları nedeniyle Kapalı Pazaryeri’ni Türk Bayrakları ile donattı.

 

Diğer Haberler