Menu

PROTOKOL ÜYELERİ AŞÇI ÇIRAĞI KURSİYERLERİNİN YEMEĞİNE KATILDI

Yazdır / Tarih: 2017-01-18

BUSMEK Orhangazi Kurs Merkezi'nde 'Aşçı Çırağı' eğitimi alan 25 kursiyer protokol üyelerini ağırladı. Hanımlar Lokali'ndeki davet renkli görüntülere sahne oldu.

EĞİTİM 6 AY SÜRECEK

6 ay sürecek eğitimde bir ayı geride bırakan kursiyerler, öğretici Sıla Şahinoğlu öncülüğünde; kişisel bakım, işe hazırlık, sanitasyon, yiyecek-içecek hizmetlerinde HACCP, bulaşık yıkama ve çöp atımı, besin öğeleri ve grupları, sebzeleri pişirmeye hazırlık, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, basit tatlılar gibi birçok başlıkta bilgiler alıyor. Hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getiren, üstlerinin denetiminde çalışan, mesleğe yeni başlamış mutfak elemanı yetiştirmeyi hedefleyen programın kursiyerleri ilk ayını başarı ile geride bıraktı.

 PROTOKOL İÇİN MUTFAĞA GİRDİLER

Aşçı Çırağı eğitmeni Sıla Şahinoğlu, öğrencileri ile birlikte mutfağa girdi. Birbirinden leziz yemek, salata ve tatlı çeşitlerinin olduğu sofra hazırlandı. Hanımlar Lokali mutfağının kullanıldığı hazırlıktan sonra hazırlanan sofraya protokol üyeleri davet edildi. Yemeğe, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı P.Yzb.Gökhan Su, BUSKİ Orhangazi Müdürü İbrahim Sivri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri ve BUSMEK Orhangazi Müdürü İsmail Polat aileleri ile birlikte katıldı. Protokol üyeleri  Aşçı Çırağı eğitmeni ve kursiyerlerinin hazırladığı leziz yemeklere tam not verdi.

 KURS HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Protokol üyeleri,yemek sonrasında BUSMEK eğitimleri ve Aşçı Çırağı kursu hakkında bilgiler aldı. .

Aşçı Çırağı kursunda mesleki yeterliliklerini kazananların, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarının yiyecek-içecek ünitelerinde gibi yerlerde çalışabilecekleri bildirildi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler