Menu

RALLİKROS ÖDÜL TÖRENİNDEN RENKİ GÖRÜNTÜLER

Yazdır / Tarih: 2015-12-01

2015 TOSFED Rallikros Kupası’nda sezonun son 2 yarışı, Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK), Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) organizasyonu ve Orhangazi Belediyesi katkılarıyla İznik Gölü kenarında yer alan Orhangazi rallikros parkurunda düzenlendi. 3 ayrı kategoride İstanbul, Ankara, Bursa, Muğla ve Kuzey Kıbrıs’tan toplam 12 sporcunun mücadele ettiği TOSFED Rallikros Kupası 3. ve 4. yarışı kıyasıya çekişmelere sahne oldu.

 

ŞAMPİYONLAR BELİRLENDİ

Kategori 1’de her iki yarışta da Citroen Saxo VTS ile Bursa’dan genç sporcu Burak Başlık birinci, İstanbul’dan Nissan Micra ile Gürkal Menderes ikinciliği kazanan isimler oldular. Günün ilk yarışını Bursa’dan Fiat Palio ile Özkan Uçkan, ikinci yarışını ise Muğla’dan yine Fiat Palio ile Furkan Paşalı üçüncü olarak tamamladılar.

Kategori 2’de ise her iki yarışta da Renault Clio Ragnotti ile Bursalı Hakan Ertarman birinciliklerin sahibi olurken, Control2 ile İstanbul’dan Halid Avdagiç ikincilikleri, Opel Astra GSI ile Bursa’dan Birol Aral da üçüncülükleri elde eden sporcular oldular.

Kategori 3’de ise günün en hızlı ismi yarışa Mitsubishi Lancer EVO 6 ile Kuzey Kıbrıs’tan katılan Ömer Yıldız’dı. Yıldız her iki yarışta da birincilikleri kazanırken, Ankaralı sporcu Sinan Saatçi Mitsubishi Lancer EVO 4 ile ikinciliklerin sahibi oldu. Bursalı Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO 9 ile ilk yarışın üçüncüsü olurken, bir diğer Bursalı sürücü Rasim Saygın Mitsubishi Lancer EVO 8 ile ikinci yarışın üçüncüsü oldu.

Mahalli klasmanda ise ilk yarış birinci Onur Çelikyay, ikinci Furkan Paşalı ve üçüncü Bahadır Özcan sıralaması ile sona erdi. İkinci yarışta ise Uğur Çelikyay birinci, Bahadır Özcan ikinci ve Furkan Paşalı üçüncü sırada yer aldı.

Sprint Ralli 2’de ise genel klasmanda Hakan Ertarman birinci, Burak Başlık ikinci, Osman Uğur üçüncü oldu.

 

KUPALAR VERİLDİ

Rallikros yarışlarının ödül töreni ise günün akşamında İskele Pub’ta yapıldı. Ödül törenine; Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcısı Necmettin Şahin, Meclis üyesi Turgay Peker, Belediye Kültür İşleri Müdürü Çiğdem Yılmaz, Kent Konseyi eski genel sekreterlerinden Kenan Özkan, BOSSEK Başkanı Atilla Beyhan katıldılar. Rallikrosta derece alanlar ödüllerini Orhangazili protokol üyeleri ve TOSFED Başkan adayı olan Bursaspor’un eski başkanı İbrahim Yazıcı’nın oğlu Sertan Yazıcı’dan aldılar. BOSSEK Başkanı Beyhan, Rallikros’a katkılarından dolayı Kaymakam Yılmaz, Belediye Başkanı Çağlayan, Başkan Yardımcısı Şahin ve Kültür İşleri Müdürü Yılmaz ve Orhangazili rallici Orkun Turgat’a teşekkür plaketi verdi.

 

HEYECAN VERİCİYDİ

Törende konuşan Orhangazi Kaymakamı Yılmaz, heyecan veren yarışların gelecek yıllarda daha yoğun katılımlarla yapılmasını temenni etti. Belediye Başkanı Çağlayan ise, spora her alanda destek verdiğini ifade ederken, otomobil sporlarında Türkiye’nin kalbinin attığı bir organizasyonun Orhangazi’de yapılmasından mutlu olduğunu söyledi. Çağlayan, her geçen sezon daha da güzelleşen organizasyonun gelecek yıllarda daha da iyi yapılması için desteğe devam edeceklerini bildirdi.

Rallikros’ta kupa almaya hak kazananlar ve protokol üyeleri tören sonunda birlikte objektiflere poz verdi.

 

Diğer Haberler