SÖLÖZ TARİHİ EVİ KORUMA ALTINA ALINIYOR

Yazdır / Tarih: 2016-02-04

Orhangazi’ye bağlı Sölöz Mahallesi’nde tarihi özelliği bulunan ve restorasyon ihtiyacı bulunan 4 katlı tarihi ev Orhangazi Belediyesi’nin girişimleri ile Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Kurulu kararı ile koruma altına alınıyor. Orhangazi Belediyesi, Tarihi evin üzerinde bulunduğu arsanın Ticaret alanında bulunması ile birlikte gerekli olan plan değişikliğini şubat ayı meclis toplantısında aldı.

Buna göre yapılacak plan değişikliğinin ardından tarihi ev koruma altına alınacak. Konu ile ilgili mecliste konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün binayı koruma altına alma kararı bulunduğunu belirterek, bu konuda bizim de girişimlerimiz oldu. Yapılacak plan değişikliği sonrasında kurul bu bina ile ilgili bir de restorasyon çalışması planlıyor. Amacımız tarihi değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak dedi.