Menu

Tanıtım Filmi İçin Klip Çekimi Yapıldı

Yazdır / Tarih: 2015-03-24

 

 Orhangazi Belediyesi, ilçenin tanıtım filmini yaptırıyor. Orhangazi’nin tanıtan ve ilçedeki gezilip görülmesi gereken bölgelerin yer aldığı 35 ayrı noktasında çekimler yapıldı.

   ZEYTİN VE TURŞU TANITILDI

 Yaklaşık 6 dakikadan oluşacak kısa filmin çekimleri 10 gündür yapılıyor. Çekimlerde Orhangazi zeytini ve Gedelek turşusunun tanıtımı yapıldı. Ayrıca zeytin fidanlıklarında da çekimler yapıldı. 

   ORHANGAZİ TANITILDI

 

 Orhangazi’nin genel tanıtımının yapıldığı kısa filmde, Cumhuriyet meydanında, anayola, Zeytinciler ve Balıkçılar Çarşısı’na, ilçe stadyumuna kadar birçok bölgede çekimler yapıldı. Bunun yanında, gezilip görülmesi gereken ve tarihi önemi olan; Nadır, Ilıca, seyir terası, Orhanbey İlkokulu, Gürle tarihi yerleri, göl, Sölöz, Ilıpınar, Gedelek ve tarihi hamam gibi yerlere de özel çekimler yapıldı. 

   BAŞKAN KAMERA KARŞISINDA

 Belediye Başkanı Neşet Çağlayan tanıtım filmi için Kent Konseyi Türk Halk Müziği Çalışma Gurubuyla birlikte kamera karşısına geçip, “Bursa’nın ufak tefek taşları” türküsünü seslendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocası Kemal Kamalı öncülüğündeki THM grubu üyeleri ilçenin çeşitli noktalarında ayrı ayrı kamera karşısına geçti. Koro çekimi ise seyir terasında yapıldı. Başkan Çağlayan da gurup üyeleriyle birlikte kamera karşısına geçip türkü söyledi.

    İLÇE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

 Tanıtım filmiyle ilgili bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Çağlayan, Orhangazi’nin tanıtım alanında çok ciddi eksiklikleri olduğunu söyledi. Bu nedenle Gedelek turşusunun tanıtımına önemli destekler verdiklerini hatırlatan Başkan Çağlayan, “Yıllarca ilçenin içinden geçen anayoldan gidip gelenlerin nasıl bir yerden geçtiklerini merak ettirecek adım atılmadı. Bu eksikliği gidermek adına bir çok projemiz var. Bunlardan birisi de tanıtım filmi. Orhangazi’nin en güzel yerleri bu kısa filmde tanıtılıp gösterildi. Umarım ilçemiz için hayırlı olacaktır” diye konuştu.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler