TARİHİ GÜRLE ORHAN BEY CAMİİ'NDE MEVLİD VE CUMA NAMAZI

Yazdır / Tarih: 2017-05-08

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Orhangazi'nin Fethi ve Gazi Orhan Bey'i anma etkinlikleri çerçevesinde Osmanlı İmparatorluğu'nun ikinci padişahı Orhan Gazi tarafından yaptırılan ve daha sonra restorasyonu yapılan Gürle'deki tarihi Orhan Bey Cami Cuma namazında Orhangazililere kapılarını açtı. Fetih etkinlikleri çerçevesinde Orhangazi Belediyesi Tarihi Gürle Camii'nde Mevlid organizasyonu düzenledi. Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon Komutanı Per.Yzb.Gökhan Su, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, diğer protokol üyeleri ile STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın cuma namazını Gürle Orhan Bey camiinde kıldı.

OSMAN GAZİ İÇİN OKUNAN HUTBE BURADA OKUTULDU

Tarihi Gürle Orhan Bey Camiinde kılınan Cuma namazında ise cami görevlisi Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osman Bey için okunan Hutbeyi okudu. Namazın ardından ise başkan Çağlayan ve beraberindekiler Gürle meydanına geçti. Daha sonra Gürle meydanında dağıtılan ikramlarla programı tamamladılar.