Menu

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU'DAN ÇAĞLAYAN'A ZİYARET

Yazdır / Tarih: 2017-02-15

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, Birim Amiri Alper Umur ve İletişim Uzmanı Sonay Demiryürek, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ı makamında ziyaret ederek, Orhangazi'deki Tarım ve Kırsal alanda desteklenebilecek projeler konusunda görüş alışverişlerinde bulundular.

ORHANGAZİ’YE DESTEKLERİMİZDEN KULLANDIRMAK İSTİYORUZ

TKDK il Koordinatörü Ömer Berksun, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile ilgili başkan Çağlayan’a bilgi aktardı. Ömer Berksun, TKDK olarak 2016 yılında AB Hibe Kredilerini Tarım ve Kırsal Destekleme alanında yüzde 99’unu kullandırmayı başardıklarını ve bu oranın sevindirici olduğunu belirterek, 2017 yılında aynı şekilde AB hibe kredilerinin de tamamını kullandırmak istiyoruz dedi. Orhangazi’nin geçmişte Tarım ve Kırsal Desteklemeleri konusunda zayıf kaldığını, Orhangazi’de çok fazla proje hayata geçiremediklerini belirterek, Orhangazi’de Tarım ve Kırsal Desteklemelere ilgi az. Bunu daha iyi anlatıp Orhangazi için yeni projeler geliştirmeyi bizler çok istiyoruz. Bu konuda iletişime geçtiğmiz kooperatif ve tüzel kişilikler var. Aynı şekilde Orhangazi Belediyesi’nin de desteği ile projelerimizi artırabiliriz dedi.

ÇAĞLAYAN; DESTEKLEME PAYIMIZI ARTIRMALIYIZ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de tarımla uğraşan, yada yatırımcı özel sektör ile TKDK hibe kredileri ve hayata geçirilebilecek projeleri anlatıp hem tarım yapan hem de tüzel kişiliğe sahip kişi ve şirketlerin Orhangazi’de projeler geliştirip, bunları hayata geçirmelerin isağlamamız gerek. Bu konuda Orhangazi Belediyesi olarak bizlere düşen görevler de nelerse onları yapıp bu konuda Orhangazi’nin daha fazla hibe kredi desteği almasını sağlayacağız dedi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler