Menu

Tekke Mahalle Meclisine Vatandaslarimizin Ilgisi Yogundu

Yazdır / Tarih: 2014-11-17

 

  Belediye Baskani Neset Çaglayan Mahalle Meclisleri ile vatandaslarin karsisina çikmaya devam ediyor. Mahalle Meclisi uygulamasinin besincisinin Tekke Mahallesindeki oturumuna vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Tekke Mahallesi meclisinin açilis konusmasini belediye baskani Neset Çaglayan yapti.  

            2015 ATILIM VE HIZMET YILI OLACAK

   Orhangazi’de 2015 yilinin bir atilim ve hizmetlerin arka arkaya hayata geçecegi bir yil olacagini belirten Neset Çaglayan, gerek yeni egitim kurumlarimizin bir bir hayata geçmesiyle, saglik kurumlarimizin özellikle yeni devlet hastanemizin hizmete girmesiyle beraber Orhangazi’de otoyol ile birlikte beklenilen nüfus artisi ve canlanma beklentisi var. Bu canlandirmayi yönlendirecek Orhangazi halkinin faydalanacagi hale getirmek için yine yerel yöneticiler olarak bizlerin görevi olacak. Otoyolun Orhangazi’ye getireceklerini önceden düsünüp önlemimizi önceden almak durumundayiz. Bunun için de hazirliklarimizi yapiyoruz. Bu konuda bir çok projeler hazirlandi, bunlarin tek tek süreçlerinin tamamlanmasi ile ugrasiyoruz. Tekke Mahallesinin üst kisminda bulunan TOKI alanlarinda dördüncü etabini da baslatacagiz. Görüsmeler tamamlandi. Bir kaç ayrinti halledildikten sonra önce proje ardindan da uygulama projesini tamamlayip dördüncü etap konut projesini hayata geçirerek Orhangazi’nin konut ihtiyacina cevap vermis olacagiz dedi.  

            MEYDAN PROJELERI IÇIN ÇALISIYORUZ

  Orhangazi’nin meydan ve alanlar ile ilgili sikintilari oldugunu belirten Çaglayan, bu konuda Büyüksehir Belediyemizle birlikte ortak çalismalar yürütüyoruz. Gerek Marmarabirlik arsasinin Orhangazi’ye kazandirilarak Meydan projesinin hayata geçirilmesi, gerekse Cumhuriyet Alaninin Gazi Orhanbey Camine kadar açilarak bu alanla ilgili bir meydan projemiz var. Cumhuriyet Alanin’daki kamulastirmalari buradaki hak sahiplerini asla magdur etmeden, onlarin rizasini alarak ve ellerindeki gayrimenkullerin karsiliklarini ödemek veya takas yoluyla insallah o alaninda yikilip bir sekilde meydana dönüsmesi ile ilgili çalismalarimiz basladi. Adim adim bu çalismalari da yürütüyoruz. Orhangazi’yi caddeleriyle, meydanlari ile ve Iznik Gölünün kenarindaki tesislesmeleriyle berabere insallah bölgenin cazibe merkezi haline getirecegiz. Bu noktada bizler iddialiyiz bizler hevesliyiz ve çalisma azmi ile bu konularin çözümüne ugrasiyoruz. Insallah 30 marttaki bizlere olan bu teveccühünüz, bizlere olan bu güveniniz devam ettigi müddetçe bizlerdeki çalisma azmini de üzerine katariz ve Orhangazi için güzel seyler yapariz. Çünkü yapacagimiz herse bu ilçede yasayan yediden yetmise herkesin faydalanacagi seyler olacak. Ihtiyaçlar ve sikintilar belli. Bunlarla ugrasan bir yönetim su anda is basinda dedi. hizmet süremizce yaptigimiz seylerin hayirla yad edilmesi, yaptigimiz seylerden dolayi vatandasimizin bizlere tesekkür ifadelerinden Allah razi olsun. Bu bizim için en büyük mükafat olacak dedi.  

            HER ZAMAN VATANDASIMIZA DANISACAGIZ

  Belediye baskani Neset Çaglayan yapacaklari her çalismada vatandasla iç içe, onlara danisan, onlarin fikirlerini önemseyen olacagiz diyerek, bu konuda her vatandasimizdan gelecek istek ve talepleri de yerine getirmek için elimizden geleni yapacagiz dedi.  

            SEHRIN MERKEZI IÇIN TUVALET

   Tekke Mahallesi, Mahalle Meclisi toplantisin ikinci bölümünde ise belediye baskani Neset Çaglayan vatandaslardan gelen talepleri ve istekleri dinledi. Bir vatandasin Cumhuriyet alaninda bir tuvalet eksikligi oldugunu ve bu ihtiyacin giderilmesi gerektigini belirtti. Baskan Çaglayan Cuhmuriyet Alani’ndaki Meydan parkina yeni düzenlemeler yaptiklarini ve islemlerin devam ettigini belirterek, tuvalet konusunda da düsüncelerimiz var. Cumhuriyet Alani’nda umumi bir tuvalet talebi var. Iki alternatif noktamiz var. Uygun olan yere bunu yapacagiz dedi. 

           MINIBÜS GÜZERGAHI TALEBI

   Vatandaslarin Tekke Mahallesi’ne minibüs güzergahi talebine de olumlu yanit veren belediye baskani Neset Çaglayan bu konuyu Sehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi ile degerlendirip yeni bir güzergah hazirlayabileceklerini bu konuda zaten öncesinde de diger eski köy ve beldelerimizle ilgili de bir çalismamiz olacak. Bu çalismayi bir bütün halinde yapacagiz dedi. Çaglayan ayrica Tekke Mahallesi bölgesinde yetersiz olan çocuk parki ve park alani çalismalari da yapacaklarini sözlerine ekledi. 

            KENTSEL DÖNÜSÜMÜ ORHANGAZI KONUSMALI

   Toplantida cadde ve sokaklarin darligindan sikayet eden bir vatandasin sorusu üzerine Belediye Baskani Neset Çaglayan, Hürriyet Mahallesi meclisinde de dile getirdigim gibi Orhangazi’de özellikle Tekke Mahallesinden baslayip Hürriyet Mahallesine kadar uzanan bölgede bir Kentsel Dönüsüm çalismasi yapilmasi gerektigini belirterek, Kentsel Dönüsüm büyük ve kapsamli bir proje. Böyle bir projede hiç bir vatandasimizi magdur etmeden, insanlarimizin daha modern yasam alanlarinda ve konutlarda yasamasi gerekiyor dedi. Çaglayan Kentsel Dönüsüm konusunun Orhangazi’de mutlaka konusulmasi ve tartisilmasi gerektigini belirterek, umuyorum ki bu sekilde bu konu gündeme geldikçe hayata geçirilmesi de mümkün olabilecektir. Orhangazi Kentsel Dönüsümü yüksek sesle konusmali tartismali dedi.  

            SU FIYATLARI DÜSECEK

  Tekke Mahallesi meclisinde bir vatandasin Buski’den gelen su faturalarin tutarsizligi ve yüksekliginden sikayet etmesi üzerine belediye baskani Neset Çaglayan, bu konuda bizim de bir çalismamiz vardi. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Kasim Ayi Meclis toplantisinda da konu gündeme geldi. Bursa bölgesinde en düsük su faturalarinin Karacabey’de oldugu ve dolayisiyla tüm ilçelerdeki su ton fiyatlarinin da Karacabey’e göre düzenlenmesi kararlastirildi. Öyle saniyorum ki gelecek aydan itibaren su faturalari da normale dönmüs olacak dedi. 

Diğer Haberler