Menu

TOKİ PAZARYERİ KURALARI ÇEKİLİYOR

Yazdır / Tarih: 2017-04-03

Orhangazi Belediyesi tarafından TOKİ bölgesinde inşa edilen yeni pazaryeri için yarın kura çekimi yapılacak. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın seçim vaatlerinden birisi olan TOKİ pazaryerinde çalışmalar tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonrasında Cuma gününden itibaren TOKİ pazaryeri hizmet vermeye başlayacak. Orhangazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada TOKİ pazaryerinde hazırlanan yerleşim planına göre 28 adet sebze-meyve, 8 adet giyim, 2 adet kuruyemiş, 2 adet peynirci ve 8 adet üretici yeri olmak üzere toplam 48 adet satış yerinden oluşacak. TOKİ pazaryerinden yer almak isteyen esnaf için ise belli şartlar oluşturuldu. Kura çekimi ise Çarşamba günü Orhangazi Belediyesi’nde yapılacak ve Cuma gününden itibaren ise hizmet vermeye başlayacak.

İşte şartname

  • Satış yeri tahsis edilecek pazarcılarda aşağıda belirtilen şartlar aranır.
  1. Sebze veya meyve ya da Belediye’ce izin verilen diğer gıda veya ihtiyaç maddelerinin satışı ile iştigal etmek.
  2. Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmak.
  3. Vergi mükellefi olmak.
  4. Başvuru tarihinden önceki 1 yıl içinde Belediye’ce hakkında tahsis iptali/kira sözleşmesinin feshi kararı verilmemiş olmak.
  5. İlgili mevzuatla aranan diğer şartlara sahip olmak.

 

  • Satış yeri tahsis edilecek üreticilerde aşağıda belirtilen şartlar aranır.
  1. Sebze veya meyve üreticisi olmak .
  2. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olmak.
  3. Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde Belediye’ce hakkında tahsis iptali/kira sözleşmesinin feshi kararı verilmemiş olmak.
  4. İlgili mevzuatla aranılan diğer şartlara sahip olmak.

 

  • Pazar yeri yönetmeliğinin ek-1’de, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına/Gıda,Tarım ve hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olduğunu gösterir belge ve son altı ay içersinde çekilmiş üç adet vesikalık fotoğraf ile birlikte ilgili belediyeye başvurur.

 

  • Üzerinde sınırlı aynı hak tesis edilen satış yerlerini kullananlar hakkında bu maddede belirtilen hükümler uygulanır.

Diğer Haberler