TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Yazdır / Tarih: 2015-12-28

Orhangazi Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 2016 yılına ait Toplu İş Sözleşmesi Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, Sendika yöneticileri ve Belediyedeki sendika işyeri temsilcilerinin yer aldığı toplu iş sözleşme töreninde konuşan Mehmet Keskin, başından beri her zaman bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek derdinde olduklarını belirterek, 2016 yılı için Toplu İş Görüşmelerimizi geçen hafta tamamladık. Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan bizlere haklarımız konusunda son derece samimi ve doyurucu tekliflerle geldi. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KORUDUK

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, belediye olarak sosyal haklar noktasında asla ve asla bir adım dahi geriye gitmeden, hatta ve hatta hiçbir mağduriyete sebebiyet vermeden, işçilerimizin haklarını karşılamanın gayreti içinde olacağını hep söyledik. Bu noktada sendikamızla, süreç içinde yaptığımız istişarelerde sizlerin hakkını çok daha üst seviyede karşılamak için gayret sarfettik. Aynı gayreti sendika yöneticilerimiz de verdi dedi. Çağlayan, işçilerimizi düşündüğümüz gibi kurumumuzun da çıkarlarını düşünerek, bütçeler dengeleri gözeterek, sizleri asla mahcup etmeden bir ücret noktasında bizim de olumlu adımlarımız neticesinde ortak bir noktada buluştuk diye devam ettiği konuşmasında şunları söyledi; Orhangazi için durum biraz farklıydı. Geçen yıl yaptığımız sözleşmede eski kapanan beldelerden gelen işçilerle merkezdeki işçilerin ücret dengelerini sağlamıştık. 2014 yılında en düşük işçi yevmiyerleri 40 TL iken, 2015 yılında bunu 70 TL’ye çıkardık. Yeni dönem için ise seyyanen 5 TL’lik zam düşünülüyor. Bu sene 5+5 zam söz konusu. Sosyal hakların tamamında yüzde 10’a varan artış oldu. Yeni toplu iş görüşmelerin iyi bir rakamla tamamlandığı kanaatindeyim. Çevre ilçeler yada bize eşdeğer belediyelerin durumunu biliyorum. Bizim imkanlarımız iyi denecek bir seviyede olacaktır dedi. Çağlayan yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Sendika yöneticileri Toplu İş Sözleşmesini imzaladılar. Sendika yöneticileri belediye başkanı Neşet Çağlayan’a toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecindeki yakınlığından dolayı bir de Çağlayan’a teşekkür plaketi takdim etti.