Menu

TURSAB GÜNEY MARMARA BAŞKANINDAN ORHANGAZİ’DEKİ TURİZM ÇALIŞMALARINA DESTEK ZİYARETİ

Yazdır / Tarih: 2018-01-09

TURSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Mehmet Akkuş, Orhangazi’deki yetkili acentaları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı makamında ziyaret etti. Orhangazi Belediyesi, Kaymakamlık ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ilçede yürütülen Turizm planlama çalışmaları ile ilgili Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile görüş alışverişinde bulunmak üzere ilçeye gelen TURSAB Başkanı Mehmet Akkuş buradaki çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ORHANGAZİ ARTIK TURİZM KONUSUNDA DA ANILIR OLDU

TURSAB Başkanı Mehmet Akkuş  Orhangazi’nin tarihinde ilk kez turizm ile bu kadar anılır olduğunu belirterek, bu çalışmaları bizler de yakından takip ediyoruz. Bizler de Orhangazi’deki Turizm faaliyetleri ve turizm değerlerinin öne çıkarılması adına bu çalışmalara bir paydaş olmak istiyoruz. Bu konudaki her çalışmayı da desteklemeye hazırız dedi. Mehmet Akkuş Orhangazi’nin son yıllarda ciddi bir gelişim içinde olduğunu, bu konuda çevre ilçelerin çok önüne geçtiğini de belirterek, Orhangazi’nin turizm potansiyellerini bizler de biliyoruz. Ancak bugüne kadar Orhangazi’de turizm için hiçbir şey yapılmadı. Sanayi ve tarım üzerinden ilçe gelişimini gösterdi. Ama bugün Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın da gayretleri ile turizm potansiyelinin gün yüzüne çıkarılması ve bu konuda ilçenin gelişimi için ciddi çalışmalar olduğunu görüyoruz. Bu konuda bizler hangi konuda olursa olsun Orhangazi’deki bu çalışmalara paydaş olmak, her alanda da destek olmak istiyoruz dedi.

TURSAB’IN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de başlattıkları turizm çalışmaları ile ilgili TURSAB yönetimine bilgi aktararak, Orhangazi, Bursa ve İznik’in turizm alanında büyük değerler mevcut. Orhangazi’de ise bu değerler hususunda bugüne kadar farkına varılmamış yada farkına varılmışsa da bir şey yapılmamış. Bizler en azından bu konuda bir şeyler yapmak için yola çıktık dedi. Çağlayan, olan varlıklarıımızı gün yüzüne çıkaralım istiyoruz diyerek, bölge lokasyon açısından son derece avantajlı bir konumda. Günü birlik dahi ziyaretlerin yapılabileceği bir bölge. Metropol şehirlerin yakın olduğu bir bölgede biz önce envanter tespiti için yola çıktı. Bunların daha da albenisinin artırılması için çalışmalar yaptık. Turizm çalıştayları yapıldı. Burada hazırlanan raporlar doğrultusunda bazı sonuçlara da ulaşıldı. Yeni bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmanın sonucuna göre ortaya çıkacak rapor doğrultusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz dedi.

TURSAB’IN BU İŞİN TAM GÖBEĞİNDE OLMASI GEREKİYOR

Başkan Neşet Çağlayan, TURSAB gibi önemli bir kuruluşun bu çalışmaların tam içinde hatta göbeğinde olması gerektiğine de dikkat çekerek, Orhangazi ölçeğinde baktığımızda İznik’i de bir parça olarak görüyoruz. İznik’e gelen turistlerin de ilk uğrak yeridir Orhangazi. Onu da bu sürece büyük bir dayanak olarak düşünüyoruz. İznik gölünün daha rantabl değerlendirilmesi, Ilıpınar höyüğünün ziyaret edilebilir bir mekana dönüştürülmes, termal turizm ile ilgili tesisleşme çalışmaları ile ilgili de epey merhale katedildi. Artık TURSAB’ı da bu süreçlere dahil edip gelecekte Orhangazi’nin turizm potansiyelinden reel anlamda da yararlanmasını hedefliyoruz dedi.

Diğer Haberler