Menu

ULAŞTIRMA BAKANI ORHANGAZİ TÜNELİ İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

Yazdır / Tarih: 2015-12-18

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol projesinin Dürdane bölgesinde yer alan 1200 metre uzunluğundaki iki tüp geçitten oluşan Selçukgazi Tüneli’nin Işıkgöründü Töreni’ne katıldı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanları, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Selçukgazi Köyünde Cuma namazını kıldıktan sonra törenin yapılacağı Selçukgazi Tüneli’ne geçti.

ÇAĞLAYAN’DA TÖRENDEYDİ

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın da katıldığı törende Bakan Binali Yıldırım, tünelin son kazı çalışmalarında iş makinesine binerek son delim işlemlerini gerçekleştirdi. Daha sonra kürsüye gelen Binali Yıldırım, projenin önemli bir ayağı olan Selçukgazi Tüneli’nin kazı işlemlerinin tamamlandığını, diğer çalışmaların da önümüzdeki süreçte yapılacağını ifade etti.

ORHANGAZİ TÜNELİ MÜJDESİ

Törende Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile görüşme fırsatı bulan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, projenin Orhangazi geçişinde yer alan Samanlı Dağlarındaki tünelin isminin Orhangazi olması ile ilgili talebini dile getirdi. Binali Yıldırım, tünellerin geçtiği bölgelerdeki yaşayan binlerce vatandaşın talebine göre bu tünellere isim verileceğini belirterek, isim konusunda kimsenin endişesi olmasın. Bölge ne istiyorsa o olacak dedi. Başkan Çağlayan Binali Yıldırım ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile görüşmesinde ise Orhangazi Tüneli İsmi konusunda onayın çıktığı müjdesini aldı.

ÇAĞLAYAN; HAYIRLI OLSUN

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, daha önce AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın da bakanlık ile isim konusunda görüşmeleri ve girişimleri olduğunu hatırlatarak, bu konuda bizlerin çalışmaları, bu çalışmalara Orhangazi’deki STK’larımızın verdiği destek ile birlikte tünelin isminin Orhangazi Tüneli olduğunu belirterek, bu konuda emeği geçen tüm kişi ve kuruluşları kutluyor teşekkür ediyorum dedi. Orhangazi Tüneli isminin Orhangazi için önemli olduğunu belirten Neşet Çağlayan, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden birisi hizmete girdiğinde Orhangazi’de büyük katkı sağlayacak. Körfez Geçiş Köprüsü, Orhangazi Tüneli ile devam edecek olan proje ile İstanbul, Bursa ve İzmir gibi metropol kentler birbirine bağlanmış bu da hem turizm hem de ticari anlamda ülkemize ve bölgemize olumlu yansımalara neden olacaktır. Bu proje içinde tünelin isminin Orhangazi tüneli olması Orhangazi’nin tanıtımına da katkı sağlayacaktır dedi.

 

Diğer Haberler