Menu

ÜNLÜ PROFESÖR SAĞLIKLI DÜŞÜN ZEYTİN İLE BESLEN KONFERANSI İÇİN ORHANGAZİ'DEYDİ

Yazdır / Tarih: 2017-11-09

Orhangazi Zeytin Festivali Kapsamında Prof.Dr.Ahmet Maranki Alitekin Konferans salonunda Sağlıklı düşün, zeytin ile beslen konulu bir konferans düzenledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçe protokolünün diğer isimleri, STK temsilcileri vatandaşlar ve öğrencilerin izlediği konferansta Prof.Dr.Ahmet Maranki zeytin ve tüm türevlerinin insan sağlığına büyük katkı sağladığını vurguladı.

MUCİZE BİTKİ ZEYTİN

Ahmet Maranki Amerika’nın yıllardır tohum genleri üzerinde oynadığına vurgu yaparak, bugün hemen hemen tüm tarım ürünleri ne yazık ki insan sağlığına fayda yerine zarar getirecek bir gen oynaması ile karşı karşıya. Hepimizin bunu bilmesi gerekiyor dedi. Sağlıksız beslenme, genleri ile oynanmış tohumlar ve diğer kimyasal katkılar nedeniyle ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiğini, buna karşılık zeytin diye bir meyvenin insanlığı kurtaracak bir bitki olduğunu vurguladı. Sadece zeytinin değil, zeytinyağı, zeytin yaprağı ve zeytin çekirdeği gibi zeytinin tüm türevlerinin insan sağlığına sayısız yarar sağladığını belirten Maranki, Zeytin yaprağı ile 1 tondan 1 kilo oloropini çektik, antioksidan olarak insanlığa kazandırdık. Zeytinin sadece meyvesi yada yağının değil, yaprağının dahi şifa içerdiğini belirledik ve insanlığa sunduk dedi.

OKULLARDA SÜT YERİNE ZEYTİNYAĞI DAĞITILSIN

Okullarda satılan sütler yerine öğrencilere zeytinyağı dağıtalım. Türkiye’nin söz sahibi isimlerine söylüyorum. Süt yerine zeytinyağı dağıtalım diye konuşan Ahmet Maranki, zeytin yaprağında 101 adet bilimsel tespit edilmiş faydalı madde var dedi. Zeytin çekirdeğini yiyin dedim herkes ayaklandı; zeytinin çekirdeği, ağaç türevidir, bitkidir. Ağzına atıp midene indirdiğinde erir. Faydası vardır, zararı yoktur. Zeytin çekirdeğinde 1 zeytin ağacı vardır. Taze zeytin çekirdeğini kırdığınızda içinde bir yağ göreceksiniz. İşte insan sağlığını kurtaracak bir madde olduğunu insanlar keşfettiğinde o zaman herşey farklı olacak dedi.  Zeytinyağı konusunda devlet gereğin yapmalı ve çocukların gençlerin daha fazla kullanması için çalışma yapması gerektiğini belirten Maranki, zeytinin, yağının, yaprağının hatta çekirdeğinin insan sağlığı için sayısız faydası vardır dedi. Konferans sonunda Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Çağlayan, Maranki’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler