Menu

Ünlü Şef Esat Özata, Belediye Başkanı Aydın'ı Ziyaret Etti

Yazdır / Tarih: 2024-08-27

Ünlü şef Esat Özata, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Gedelek Turşu Festivali alanına geçildi. Burada turşu üreticilerinin stantları gezildi. Esat Özata, Gedelek turşularını incelerken, turşuların lezzetini ve kalitesini beğendiğini belirtti.

Daha sonra, Bursa’nın tanıtımı kapsamında düzenlenen gastronomi festivali programı dâhilinde Hanımlar Lokali’ne geçildi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa katıldı. Orhangazi’nin yöresel yemeklerini inceleyen ve tadan şef Esat Özata, özellikle Malhun Hatun tatlısını çok beğendiğini ifade etti.

Program sırasında Başkan Bekir Aydın ve eşi Kıymet Aydın da sahneye çıkarak, önlüklerini takıp yemek yapma deneyiminde bulundu. Etkinlik, gastronomi korosunun müzik eşliğinde gerçekleştirdiği performansla sona erdi.

Esat Özata Kimdir?

21 Mart 1980, Kırklareli doğumlu olan Esat Özata, Türk Aşçı Milli Takımı’nda kaptanlık yapan başarılı bir şef ve diyetisyendir. Özata, Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde eğitimini sürdürdü. Ayrıca Beykent Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı ve Sakarya Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına başladı.

 

Dünyaca ünlü otel zincirlerinde çeşitli kademelerde çalışan Özata, yurtiçi ve yurtdışında birçok başarıya imza attı. Toplamda 9 altın, 10 gümüş, 7 bronz ve 4 merit madalyası bulunan şef, mutfak dünyasında önemli bir yere sahiptir.

Diğer Haberler