Menu

YALAN, İFTİRA VE SEVİYESİZLİK

Yazdır / Tarih: 2016-03-24

Cami Altında Pavyon yalanına Çağlayan’dan sert yanıt

  • Yalan, iftira ve seviyesizlik

Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesinde bulunan ve alkollü satışı yapılan işletmelerin Cami altında olduğu ile ilgili yalan haberler ve şehit ailelerinin de bu yalana alet edilmesi üzerine Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak yapılan haberlerin yalan, iftira ve seviyesizlik olduğunu ifade etti. Çağlayan, söz konusu işletmelerin 2015 yılında Belediye ile sözleşmelerinin bittiğini, 11 Ağustos 2015 tarihinde iki işletme için tahliye yazısı gönderildiğini belirterek, söz konusu işletmeler Yeniköy’de bir caminin altında değil, yakınında bir işletmedir. Üstelik işletmelerin ruhsatları 1991 yılında dönemin Yeniköy Belediyesi tarafından verilmiştir. Biz ise tahliye edilmesi için tebliğimizi ilettik. Bu tür yayınları yapanların olaya şehit ailelerini de alet etmeleri olayın vehametini de ortaya koymaktadır dedi.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’ye bağlı Yeniköy Mahallesinde Yeniköy Merkez caminin yakınında bulunan pasajdaki iki alkollü içki satışı yapılan işletmeler ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya üzerinden başlatılan yalan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, bir süredir bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada cami altında pavyon açtırdılar şeklinde baştan sona yalan, iftira ve seviyesizlik dolu haberlere bugüne kadar sessiz kaldıklarını belirterek, işin aslının ne olduğunu da en iyi bu haberi yapanlar bildiği halde, ısrarla bu haberleri yaymaya çalışanlar, bu çirkin emellerine maalesef bazı şehit yakınlarını da dahil etme cüretinde bulunmuşlardır dedi.

SÖZ KONUSU İŞLETMELER 1991’DEN BU YANA FAALİYETTE

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, söz konusu Yeniköy’deki iki işletmenin caminin altında değil, cami yanında bulunan Belediyeye ait bir pasajda faaliyetlerini sürdüren işletmelerdir. Üstelik bu işletmlerin ruhsatları da 1991 yılında dönemin Yeniköy Belediyesi tarafından iki işletmeci adına verilmiştir dedi.


2015’DE KİRA KONTRATLARINI YENİLEMEDİK

Başkan Çağlayan, söz konusu iki işletmenin kira kontratlarının 2015 yılının başlarında bittiğini ve kendi başkanlıkları döneminde bu işletmelerin kira sürelerinin uzatılmaması kararı alındığını da belirterek, iki işletmenin de kira kontratlarını yenilemedik. Her iki işyerine de bu işyerlerinin tahliye etmelerini içeren resmi yazıyı 11 Ağustos 2015 tarihinde gönderdik. Geçen sürede işletmeler işyerlerini tahliye etmeyince, ikinci resmi yazımızı 29 Eylül 2015 tarihinde tebliğ ettik. Her iki işletme de belediyeden tahliye için süre istemişler, bu esnada da Bursa 3.idare mahkemesine Tahliye işleminin durdurulması ile ilgili yürütmenin durdurulması ile ilgili ara karar aldırmışlardır dedi.

DAVAYA RET

Başkan Çağlayan, devam eden dava neticesinde Bursa 3.İdare mahkemesi, işletme sahiplerinin açtığı yürütmeyi durdurma kararına ret kararı vererek belediyemizi haklı bulmuşlardır dedi.

TAHLİYE 29 MART SALI GÜNÜ

Bursa 3.İdare Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda Orhangazi Kaymakamlığının söz konusu işletmelerin tahliye işlemini 29 Mart Salı günü yapacağını da vurgulayan Çağlayan, söz konusu işletmelerin 35 yıldır Yeniköy’de faaliyette olmasına rağmen, tahliye kararı alanların kendileri olduğunu, ama yine de cami altında payvon açtılar suçlamalarına muhatap olan da yine biz dedi.

YALAN HABER YAPANLARI KAMU VİCDANINA BIRAKIYORUM

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gazetecilik adı altında yalan ve iftira dolu şeyleri kamuoyuna yaymayaçalışanları da kamuoyunun vicdanına bıraktığını belirterek, çamur atar iz bırakmaya çalışanlar bir kez daha yanlış adres seçtiler. Bizler halkımızın talebi ve menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye devam ediyoruz. Birileri istemese de, kabullenemese de bu aziz millete hizmet aşkımız devam edecek diyerek açıklamasını tamamladı. 

Diğer Haberler