Menu

YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASI MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2016-06-06

Orhangazi Belediyesi’nin destekleri ile Türk Hava Kurumu ve Bursa Gökyüzü Hava Sporları Kulübü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Gürle Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Bursa Kupası hafta sonu iki gün olarak yapıldı.

Cumartesi günkü ilk yarışlarda 44 sporcunun katıldığı Bursa Kupası gökyüzü şölenine dönüştü. Sabah 11’de Gürle Dağı’na çıkan sporcular burada hava koşullarının normale dönmesi ile hazırlıklara başladı. Hazırlıklarını tamamlayan pilotlar sırasıyla kendilerini boşluğa bıraktı. Adrenalinin zirveye ulaştığı yarışmalarda pilotlar mavi ile yeşilin bir araya geldiği doğada uçmanın keyfini çıkardı.

Gürle Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Bursa Kupası yarışlarında ikinci günde de büyük heyecan yaşandı. Geceyi konaklayarak geçiren yarışmacılar Pazar günü yeniden Gürle Dağı’na çıktı. İkinci günde 48 sporcu Gürle Dağı’ndan yamaç paraşütü ile uçtu. 10’a yakın sporcu da serbest uçuş yaptı. Yarışma sırasında Orhangazi semaları rengarenk paraşütlerle kaplandı.

Düzenlenen yarışmaları ziyaret eden Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yarışma koordinatörü Bülent Aydın’dan son durum hakkında bilgi alırken, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz, THK Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Gökgürle, THK Nilüfer Şube Başkanı Şahin Sırmalı ve THK Orhangazi Şubesi Başkanı Muharrem Kolay ile de bir araya geldi. Yardım ve desteklerinden ötürü Başkan Çağlayan’a teşekkür eden ve Eğitim Müdürü Bekir Akyüz ‘Belediye olarak bu tür organizasyonlara destek vermeniz bizleri son derece mutlu etmiştir. İlgi ve alakalarınızdan ötürüde şükranlarımızı sunarız. Sizlerin desteği bu sporda çok önemli. Orhangazi bu konuda çok şanslı bir ilçe, desteklerinizin devamını bekliyoruz.’diye konuştu. Yere yöneticiler olarak her tür sporla desteklerinin aralıksız sürdürüldüğünü bildiren Başkan Çağlayan ‘sizlerinde katılımı bizleri onurlandırdı. Bu yarışmaları geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sporcularımıza gerektiği destek tarafımızca sağlanacaktır. Buna şüpheniz olmasın. Sizlerinde güzel çalışmalarınız ile burada geleneksel hale gelecek olan bu yarışmalar içinde, burada uçuş pisti olarak adlandırılan Harman Kaya bölgesinin çehresini değiştireceğiz. Burada yapılacak çalışmalar ile sporcularımıza daha iyi imkanlar sunacağız.’diye konuştu.

 Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler