Menu

YAVUZ BAHADIROĞLU OSMANLI İMPARATORLUĞU VE ORHAN GAZİ DÖNEMİNİ ANLATTI

Yazdır / Tarih: 2017-05-08

Orhangazi’nin Fethi ve Gazi Orhan Bey’i anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Yavuz Bahadıroğlu konferansı Ra Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve çok sayıda izleyicinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’nin Fethi ve Gazi Orhan Bey’i anma etkinlikleri ile yeni nesillere hem Orhan Gazi’yi anlatma hem de tarihi öğrenme şansı sunduklarını ve bunun da kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade etti. Daha sonra kürsüye gelen Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu Orhan Gazi dönemini anlattı.

İSTANBUL’UN FETHİNİN ÖNÜ İLK KEZ GAZİ ORHAN BEY ZAMANINDA AÇILDI

Yavuz Bahadıroğlu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Orhan Gazi döneminin apayrı bir yeri olduğunu belirterek, Orhan Bey döneminde Türklerin Avrupa’ya ilk geçiş dönemi yaşanmıştır. Orhan Bey dönemini de kaleme aldığını belirterek, Orhan Gazi ilk düzenli orduyu kuran isimdir. Ayrıca ilk parayı basan, askere özel kıyafet giydirdi. Yani Yeniçeri Ocağı’nın temelini atan Orhan Gazi’dir. Orhan Gazi’nin İznik ve bu bölgeyi fethinden sonra hedef Üsküdar’dı. Bizim atlılarımız ilk kez Üsküdar’ı gördü dedi. İznik Ayasofya’nın Orhan Gazi’nin vakfı olduğunu belirten Bahadıroğlu, bugün himmet elleri tarafından onarıldı ve geçen Kurban Bayramı’nda da ilk kez ibadete açıldı. O zaman gelecek Kurban Bayramı’nda da inşallah İstanbul Ayasofya’da bayram namazını kılalım artık dedi. Orhan Gazi’nin hedefi her zaman Peygamber Efendimizin İstanbul’u fethi olduğunu belirten Yavuz  Bahadır’oğlu, Orhan Gazi bey olduğundan sonraki üçüncü hamlesini Rumeli olarak ortaya koydu ve bunu da gerçekleştirdi dedi.

AVRUPA’NIN KORKUSU BİZİM İTTİFAK SAĞLAMAMIZ

Bugün Avrupa’nın en büyük korkusunun Türkiye’nin ayağa kalkması olduğuna vurgu yapan Yavuz Bahadıroğlu, Avrupa korksa da bizim önce iç ittifakı, sonra Türk ittifakını, sonra da İslam ittifakını sağlamamız gerekiyor. Avrupa bunun önüne geçmek için aldatabildiğimizi aldatarak, terörü başımıza bela ederek, bizleri bir noktada tutmanın derdinde. Çanakkale’ye neden geldilerse, 15 Temmuz belasını başımıza neden saldılarsa, bugün aynı projeyi devam ettiriyorlar. Bu proje 250 yaşında, bunu da asla unutmamamız gerekiyor dedi. Program bitiminde Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya Yavuz Bahadıroğlu’na tablo hediye etti. Bahadıroğlu, konferans çıkışında Orhangazi Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan Yavuz Bahadıroğlu’na ait Orhan Gazi isimli kitapları imzaladı.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler