Menu

YAZARLIK ATÖLYESİ EĞİTİMLERİ GENÇLİK MERKEZİNDE BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2018-10-22

Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye Gazetesi köşe yazarı gazeteci Süleyman Özışık ile Habertürk TV programcısı Gazeteci Veyis Ateş'in eğitim verdiği Yazarlık Okulu eğitimleri açılış programı ve ilk dersleri ile başladı. Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın da katıldığı ilk günkü derslerde iki usta gazeteci 2'şer saatlik eğitimlerle yaklaşık 45 kursiyere eğitim verdiler.

İlk ders Süleyman Özışık’tan

45 kursiyerin katıldığı ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Yazarlık Atölyesi eğitimlerinin ilk dersini Süleyman Özışık verdi. Özışık, özellikle köşe yazarlığı konusunda örneklemelerle yaptığı sunumda, köşe yazılarının başlıktan tamamlanma aşamasına kadar dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgi sundu.

Çağlayan; Yeni yazarlar buradan yetişecek

Ders arasında kursiyerlere hitap eden Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise hepimizin günlük hayatta konuşurken, yazarken yaptıkları dikkatten kaçan hatalar oluyor. Bu eğitimlerle bu hataların minimuma ineceğini düşünüyorum dedi. Çağlayan, Orhangazi’nin yerel medyasının güçlü olduğuna da vurgu yaparak, umuyorum ki bu eğitim programları ile yeni ve genç yazarlar bu eğitim programından çıkmış olacak. Projemize destek olan değerli gazeteci  dostlarımız Süleyman Özışık ve Veyis Ateş’e de teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Günün son dersi Veyis Ateş’ten

Yazarlık Atölyesi’nin ilk gününde son ders ise Habertürk Yazarı ve televizyon yapımcısı Veyis Ateş’ten geldi. Veyis Ateş, hem köşe yazarlığı hem haber anlatımının yanı sıra roman yazarlığından kitap yazarlığına kadar tüm konularda bilgilendirmelerde bulundu. Orhangazi Belediyesi tarafından başlatılan Yazarlık Eğitimi Programı her hafta Cumartesi günleri 6 hafta boyunca devam edecek.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

Diğer Haberler