Menu

Yeni Mezarlik Alani Için Kollar Sivandi

Yazdır / Tarih: 2014-05-17

 

      Orhangazi’de 2004-2009 döneminde Ak Partili belediye tarafindan planlamasi yapilan ancak aradan geçen 7 yila yakin sürede bir türlü düzenlemesi yapilamayan yeni mezarlik alani için kollar sivandi.
 
Bölgede inceleme yapildi
Belediye baskani Neset Çaglayan, AK Parti Bursa Milletvekili Ismail Aydin ve meclis üyeleri ile birlikte Hamzali yolu üzerinde bulunan ve daha önce Yeni Sehir Mezarligi olarak planlanan 24 bin m2’lik arsada incelemelerde bulundu. Çevre duvarlari yapilan ancak çalismalari baslatilmayan mezarlik alani ile ilgili teknik personelden bilgi alan Neset Çaglayan bölgeye modern bir mezarlik yapilmasi için çalisacaklarini söyledi.
 
 
 
Bir an önce baslatmaliyiz
Belediye Baskani Neset Çaglayan 24 bin m2’lik bir mezarlik alaninin yani sira bölgede yine hemen mezarlik alaninin yaninda hazineye ait bir arsaya otopark, mescit, yemek ikrami yapilabilecek bir alan ile dinlenme alani insa edilecegini belirtti. Neset Çaglayan mevcut sehir merkezindeki mezarlik alanimiz dolma noktasina geldi. Mezarlik için yeni yeri bir an önce hazir hale getirmeliyiz. Büyüksehir Belediye Meclisinde görüsülen bir karar ile normalde Büyüksehir Belediyeleri yetkisinde olmasi düsünülen mezarliklar, ilçe belediyeleri ile yapilacak protokol ile yeniden ilçe belediyelerine aktarilabilecek. Biz hiç vakit kaybetmeden bu protokolü yapip yine mezarlik isletmesini Orhangazi Belediyesi olarak devam etmek istiyoruz dedi.
 
 
 
Çalismalar basliyor
Belediye baskani Neset Çaglayan, yeni mezarlik arsasinda yapilacak olan düzenlemeler sonrasinda artik defin islemleri için yeni mezarligi kullanacaklarini da belirterek, bu çalismalar bir süre daha devam edecek. Bu süreç tamamlanir tamamlanmaz yeni yere geçmis oluruz dedi.
 
 

Diğer Haberler