Menu

YENİ OKUL YERLERİ İÇİN İNCELEME

Yazdır / Tarih: 2017-02-02

            Orhangazi'ye yapılacak iki yeni temek eğitim kurumu için çalışma başlatıldı. Orhangazi Belediyesi'nin de katkılarıyla yapılacak yeni okullar için arazi incelemesi yapıldı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Necdet Sezer, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığından Yatırım İzleme Müdürü Alaattin Demirkol, Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun ve Orhangazi Belediyesi'nin teknik personelinin yer aldığı arazi incelemesi iki farklı noktada yapıldı.

                Heyet, Devlet Hastanesi'nin eski binalarının bulunduğu alanın bir kısmı ile Tuna İlk/Orta Okulu'nun yanındaki alanın yeni yapılacak okullar için uygun alanlar olduğunu belirledi. İncelemeler yapılırken, temel eğitim kurumu kapsamında ilkokul yada ortaokul olarak hizmet verecek binaların bölgedeki ihtiyaca göre değerlendirileceği bildirildi.

                Heyet arazi incelemesinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin'i ziyaret ederek son değerlendirmeleri ele aldı. Biri 32, diğeri 24 derslikli olarak inşa edilecek okul binalarının 2017 yatırım programına alınacağı bildirildi. Yeni okul binalarının bitiş süresi ise 2018 yılının başı olarak tahmin ediliyor.

                Toplantıda, yeni binaların tamamlanmasının ardından Orhangazi'de tekli eğitime geçileceği ifade edildi. Böylece mevcut okul binalarının ilkokul ve ortaokul olarak hizmet verme sürecinin tamamlanması planlanıyor. Nüfus artışıyla paralel olarak öğrenci sayısının da artabileceği, yeni okul binası ihtiyacı doğabileceğine de dikkat çekilirken, 2019 yılında eğitim alanında yeni yatırımların yapılabileceği de belirtildi.

 

 

Diğer Haberler