Yeni Yılda İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına Güncelleme Gelecek

Yazdır / Tarih: 2022-12-05

Orhangazi Belediyesi her yeni yılda olduğu gibi 2023’te de iş yeri açma ve çalışma ruhsat giderlerine fiyat güncellemesi yaptı. Yeni tarife 31 Aralık 2022 tarihinden sonra alınan ruhsatlar için geçerli olacak.

Yeni yıl Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere her türlü vergi, harç ve diğer kamu giderleri yeni bir güncellemeye tabi tutuluyor. Fiyat artışları bir önceki yılın yıllık enflasyonu dikkate alınarak belirleniyor. 2023 yılında Belediyelerin kontrol ve sorumluluğunda olan resmi işlemlerden alınan vergi ve benzeri giderlerde de fiyat artışı yapıldı. Vergi artışları sonrasında iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak maliyet açısından yükseldi. 2023 yılında iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için başvuran vatandaşlar daha yüksek bir harcama ile karşılaşacak. Oldukça kolay ve kısa sürede alınabilen iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının temin edilmesi için Belediyelere bir an evvel başvurulması iş yeri sahipleri açısından parasal bağlamda avantajlı olacak.

Orhangazi Belediyesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı için Meclis kararıyla belirlediği giderlerin 2022 ve 2023 tutarlarının bazıları şöyle.

2022 YILI İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ÜCRETLERİ    2023 YILI İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ÜCRETLERİ

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Değerli Evrak Ücreti     275 TL            350 TL

Esnaf Teftiş Defter Ücreti     110 TL            200 TL

Sıhhi Müessese Ücreti            500 TL            750 TL