Menu

YENİKÖY FUTBOL SAHASINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Yazdır / Tarih: 2017-02-15

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Orhangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine yapılan yeni Yeniköy Suni Çim Saha, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediy Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti Bursa İl başkanı Cemalettin Torun, İlçe başkanı Mustafa Kaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, Orhangazi'deki futbol takımlarının başkan ve yöneticilerinin katıldığı törenle hizmete girdi. Törende ilk olarak konuşan Yeniköy Muhtarı Recep Sönmez, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye mahallelerine kazandırdıkları bu eser için teşekkür etti. Daha sonra söz alan Yeniköy Gençlerbirliği Spor kulübü başkanı Levent Öztürk, kulüp olarak hedeflerinin alt yapıdan yeni sporcular yetiştirmek olduğunu belirterek, bu bağlamda en büyük desteği Orhangazi Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan’dan gördük. Kulübümüze lokal ve bu suni çim sahanın kazandırılmasında büyük katkısı olan Neşet Çağlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç ise Bursa’da 215 kulüple 12 kategoride yılda 6 bin müsabaka oynandığını hatırlatarak, “İstanbul’dan sonra en büyük potansiyeli olan il Bursa. Böyle bir kentte yapılan her tesis, büyük önem taşıyor. Yapılan tesisler nedeniyle Bursa ve Türkiye, Başkanımız Recep Altepe’yi unutmayacaktır” dedi.

 

EKSİKLER BİR BİR GİDERİLİYOR

Daha sonra kürsüye gelen Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan 11’i futbol branşında toplam 15 spor kulübünün bulunduğu Orhangazi’nin tam bir spor kenti olduğunu belirterek, “Orhangazi, spor açısından farklı bir kent. Böylesi bir kentin spor tesislerinin de yeteri kadar olması gerekliydi. Tesis eksikliği büyük bir sıkıntıydı. Şimdi ise bir bir yeni tesislerimiz hizmete giriyor. Ortaköy’deki diğer tesisimiz ve yeni yapılacak tesislerle bu ihtiyaç ortadan kalkmış olacak. Tüm hizmetleri saymayacağım ama şunu söyleyebilirim; Büyükşehir Belediye Başkanımız olduğu müddetçe, Orhangazi’de eksiklik olan ne varsa bir bir gideriliyor ve giderilecek” diye konuştu.

ALTEPE’DEN YENİ TESİSLER SÖZÜ

Daha önce Orhangazispor Kulübü için yaptırılan spor sahasını hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Yeniköy Mahallesi’ne 76x110 metre ebatlarında sentetik çim futbol sahası kazandırdı. Yaklaşık 1,2 milyon TL’ye mal olan ve 320 kişilik kapalı tribünü de bulunan saha törenle hizmete açıldı. Sağlıklı bir gelecek inşa etmenin en önemli yolunun spordan geçtiğini dile getiren Başkan Altepe, “Biz istiyoruz ki, gençlerimiz daha sağlıklı, sporcu, idealist ve birikimli olsun. Bu nedenle kent merkezinde olduğu gibi ilçelerimize de yeni spor tesisleri kazandırıyoruz. Daha önce Orhangazispor Kulübü’ne yaptığımız sahayı açmıştık. Şimdi de Yeniköy’e bir saha kazandırdık. Yeni yaptığımız tesis sayısı 250’ye yaklaştı. Yeni spor tesisi projelerimiz de devam ediyor. Bölge gençliğine hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri stadın açılış kurdealasını kestiler. Protokol üyeleri daha sonra penaltı atışı gerçekleştirdikten sonra Yeniköy Gençlerbirliği sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Detaylı Bilgi ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız

 

Diğer Haberler