YEŞİL ALANLARDA SİNEKLE MÜCADELE TİMİ SAHADA

Yazdır / Tarih: 2022-05-25

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Orhangazi genelinde bulunan yeşil alanlarla ilaçlama çalışmasına başladı. Yaz aylarının başlarında sıcaklarında başlamasıyla birlikte özellikle yeşil alanlarla gizlenen afit sivrisinek kronomit çam kese tırtılı kırmızı örümcek gibi zararlılarla mücadele etmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde ilaçlama çalışması başlattı. Özellikle yeşil alanlarda sineklerin yoğun olduğu bölgeleri düzenli olarak ilaçlama yaparak İnsanların daha rahat bir şekilde yeşil alanları kullanmalarını sağlamaktır.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “  Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ilçemiz genelinde ilaçlama çalışmalarına başladı. Yaz ayların başlamasıyla birlikte havalarında ısınmasıyla sineklerin ortaya çıktığını ve bunun içinde hemen önlemlerimizi alarak sinekle mücadeleye başladık. Özellikle vatandaşlarımızın yeşil alanlarla pikniklerini daha rahat bir şekilde yapmalarını ve rahatça oturmaları amacıyla ilaçlamalarımızı düzenli olarak yapıyoruz. İlçe genelinde her gün düzenli olarak Sinekle mücadele araçlarımız düzenli olarak devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarda Çevre sağlığı ve yeşil alanlarda kullanılan ilaçlar, İnsanlarımıza zarar vermeyen Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırdığı ilaçlardır. Ben bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.