YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER...

Yazdır / Tarih: 2017-01-16

Orhangazi Belediyesi ve IHH Orhangazi Şubesi, Yetim Gülerse Dünya Güler sloganı ile Yetim Dayanışma Gecesi düzenledi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Kaya, MHP ilçe başkanı Necati Güneş, SP İlçe başkanı Emin Akbulut, IHH bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, STK temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gece Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra gecede açılış konuşmasını IHH Orhangazi Şube Başkanı Mücahit Hatipoğlu yaptı. Hatipoğlu’nun Orhangazi IHH Faaliyetleri ile ilgili bilgi verdiği konuşmasının ardından IHH Suriye Yardımlar Koordinatörü Erhan Yemelek bir konuşma yaptı. IHH’nın Suriye’de, Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 14 yaşında yetim kalmış birisi olarak, Yetimlere sahip çıkmanın, onları baştacı etmenin ne denli önemli olduğunu bildiklerini belirterek, Peygamber Efendimizin de her fırsatta dile getirdiği yetimlere sahip çıkmak, onların başını okşamak, onlara yapılabilecek her türlü yardımı ve yakınlığı göstermek bizlerin de en önemli sorumluluğu olacak dedi.

Daha sonra ise kürsüye Albülmetin Balkanlıoğlu geldi. Balkanlıoğlu, yetimlere sahip çıkmanın hem sosyolojik anlamda hem de İslamiyetteki yerini anlatarak, Peygamber Efendimizin yetimler ile ilgili sayısız hadisi şerifi olduğunu ve bir yetime sahip çıkmanın İslam’da da büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Yaklaşık 1 saat kürsüde kalan Abdülmetin Balkanlıoğlu Türkiye’nin Suriyeli mültecilere sahip çıkmasının da büyük önem arzettiğini belirterek, Suriyeli mazlumlara sahip çıkmak, hem inancın hem de insanlığı bir gereği olduğunu ifade etti. Programda konuşmaların ardından Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Abdülmetin Balkanlıoğlu ile diğer konuşmacı IHH Suriye Yardımları Koordinatörü Erhan Yemelek’e plaket takdim ettiler.